A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Familia Torres

A Familia Torres Spanyolország egyik legrégebbi borászata. A katalán pincészet idén ünnepli 150 éves születésnapját, másfél évszázados történelmük alatt boraikkal az egész világon ismertté váltak mára. 

“Minél inkább vigyázunk a környezetre, annál jobbak lesznek a boraink!” A Torres nagyon komolyan veszi az általuk képviselt filozófiát, így élen járnak a fenntartható fejlődés és a környezetvédelemben. A megújuló energiaforrások használatára éppúgy törekednek, mint a károsanyag kibocsátásuk csökkentésére is.

A borászat múltjánál csak a méretei impozánsabbak: a szortimentben található borokhoz kilenc borvidékről érkezik a szőlő, a borászat pedig a tengerentúlon is rendelkezik ültetvényekkel. Az Egyesült Államokban, Chilében, sőt még Kínában is szüretelik az alapanyagokat boraikhoz.

A spanyol területek mérete eléri az ezer hektárt is, a volument pedig  vásárolt szőlővel egészítik ki. Ez azt jelenti, hogy a palackozóüzemből évente több mint harminc millió palack bor kerül ki Torres címkével ellátva, de ebben a számban nincsenek benne még a borkülönlegességek és a párlatok sem. Utóbbiak szintén éppúgy a pincészet védjegye.

A hatalmas borászbirodalom méretei ellenére minden törekvésével azon van, hogy megmaradjon emberközelinek és olyan értékeket is képviseljen, amik a kisebb pincészetek jellemzője inkább. A dűlőszelektált csúcsborok mellett az őshonos fajtákból felépült borsorozat éppúgy a legmagasabb minőséget képviseli, mint a mindennapi fogyasztásra szánt boraik is.

Rendezés: