A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Fókuszban az Eszterbauer Borászat

Új sorozatot indított a Pannon Borbolt. Néhány héten keresztül részletesebben bemutatunk egy-egy pincészetet, borász barátunkat, akivel régóta együtt dolgozunk. Ennek előnyeit minden vásárlónk és vendégünk élvezheti most.

“A bor minden ajtót megnyit”

A szekszárdi Eszerbauer család levéltári oklevelek alapján egészen 1746-ig vezeti vissza szőlőművelő felmenőit. Büszkék rá, hogy a Mária Terézia által a környékre telepített sváb, és a délről betelepülő szerb ősök legjobb adottságai egyesültek a családjukban. Szinte magától értetődő, hogy a remek borokon túl több meghatározó személyiséget is adtak a borvidéknek. 

A család évszázados öröksége a kétezres évek elején éledt újra, amikor a műszaki pályán vállalkozást építő Eszterbauer János unokatestvérével, Pálinkás Lászlóval úgy döntött, a “kötelező” hobbi borászatból minőségi bort palackozó pincészetet építenek fel. 

Az eltelt két évtized őket igazolta, mára az Eszterbauer-borok érzékletesen szemléltetik, hogy mit is jelent a szekszárdi borkészítés. A múlt, jelen és jövő összefonódása a címkéiken kezdődik, hiszen boraikon régi családi fényképek, nevek és történetek mesélnek egy néhány évtizeddel ezelőtti világról. 

Közben felnőtt a család 11. generációja is, mert bár a borászatot még Eszterbauer János és felesége, Mónika vezeti, gyermekeik meghatározó szereplői a pincészetnek. Négy gyermekük közül Ildikó és Kata a borászatban, legidősebb fiuk a másik családi vállalkozásban dolgozik, még legkisebb lányuk egyelőre az egyetemen készül fel a jövő kihívásaira.

Tartson velünk egy sétára a birtokon, ismerje meg az Eszterbauer Borászat történetét!

Fókuszban a pincészet sorozat

A Fókuszban a pincészet sorozat ideje alatt kiemelten foglalkozunk az adott pincészettel és boraival. Nem egyszerűen egy akcióról van szó, hiszen annak érdekében, hogy a borkedvelők minél jobban megismerhessék az embert, aki a borok mögött van, riportot készítünk, kisfilmet és fotósorozatot is. A személyes élmény érdekében kóstolót, közönségtalálkozót is szervezünk: ezekről friss információkkal Facebook oldalunkon szolgálunk. 

Természetesen nem maradnak el a kedvezmények sem, hiszen a Pannon Borbolt webáruházban, a Pannon Borbolt Raktáráruházban, az Eleven vinotéka & bárban is jelentős árengedménnyel kóstolhatók meg az aktuális pincészet borai.

Külön izgalmas, hogy nemcsak a Pannon Borbolt üzleteiben kerül reflektorfénybe a borászat, hiszen partnereinknek, éttermeknek, kávézóknak és hoteleknek egyedi betétlapot és borokat ajánlunk ki.

“Ha valaki vásárol egy palack bort, nem biztos, hogy belelát, milyen emberi kapcsolatok, hosszú évek alatt kialakult közös munka van mögötte” - magyarázta Filákovity Dusán, a Pannon Borbolt vezetője, hogy mi hívta életre a Fókuszban a pincészetet. “Régóta terveztük ezt a kezdeményezést, hogy másokkal is megoszthassuk azt az élményt, amit egy-egy közelebbi figyelem tesz lehetővé.”

Ennek az élethűbb kép megismerését szolgálja riport, képsorozat és egy kisfilm is, hogy mélyebb betekintést nyújtson működésbe és filozófiába.

  • Eleven vinotéka & bár
  • Pannon Borbolt Raktáráruház
  • Pannonborbolt.hu 

A Fókuszban a pincészet korábbi része: