A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Furmint Vodka (0,7l) - Seven Hills Distillery

21.990 Ft (17.315 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

2022 decemberében került forgalomba ez a kis szériás vodka, melyből mindössze 800 palack készült, így ez a tétel inkább egy játék a Tokaji borvidék ízeivel, illataival. A prototípus 2021-ben aranyérmet kapott az EUROPE Wine Spirit TROPHY-n! 2022-ben annyit változtattunk, hogy nem a teljes furmint szőlőt használtuk alapjául ennek a vodkának, hanem csak a furmint nagyon kíméletesen préselt mustját! Így a szőlő héjának viaszossága és a szőlő magjának enyhe kesernyéje sem jelenik meg a párlatban. Mind az íz és illatjegyek a furmint lelkének karakterjegyeit mutatja, komplex és elegáns! Inkább hasonlít egy kristálytiszta furmint borpárlatra mint egy szőlő párlatra. A mustot egy francia champagne élesztőn erjesztettük ki, majd csepegtetve kétszer is átszűrtük egy speciális szűrőrendszeren. Ennek köszönhető hogy maga párlat még megtartja a furmint jegyeit, de annak ellenére hogy 42% az alkoholtartalma mégis nagyon sima. Nem törekedtünk a teljes neutralitásra, mert akkor pont az a lényeg vész el, ami oly fontos számunkra!

Terveink szerint egy évjáratos párlatot hívtunk életre, ahol az alapanyagot minden évben más szőlészettől vásároljuk, így minden évben más és más lesz a vodkánk. Ennek megfelelően a címkén is szerepeltetjük az évjáratot, és a borászatot is, sőt még a dűlőt is, ahonnan a szőlő származik! A furmint az idei évben a Tokaj-Hétszőlő borászattól érkezett, melyet a Kis-Garai dűlőről szüreteltek nekünk!

Furmint vodka: 0,7l, 42%

Származási hely: Magyarország

Illat: A klasszikus furmint illatjegyekből leginkább a szegfűszeg és körte illata keveredik, némi fehércsokoládéval. A pohárban körbefuttatva enyhe citrusos hűvös illat szabadul fel. Komplex és elegáns!

Íz és lecsengés: kellemes sima szájérzet, ásványos, boros, vodkához képest hosszabb lecsengéssel

Perfect serve: jéggel, citrom peel-el

A termék vásárlásakor nem érvényesíthető kupon vagy egyéb kedvezmény, kizárólag a feltüntetett fogyasztói áron lesz elérhető.

 

Termelő: Seven Hills Distillery
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Egységár: 31.414,29 Ft/l
Termék cimkék:
vodka

Részletek:

Főzde Seven Hills Distillery
Kategória Vodka
Mennyiség 700 ml
Alkohol tartalom 42%