A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Gere Attila

Gere Attila családja generációk óta Villányban élt, dédnagyapja a helyi kádármester volt. A családfa szereplői közül szinte mindenki foglalkozott valamilyen szinten a borkészítéssel, csak Attila nagyapja és édesapja választott más foglalkozást. Szerencsére az erdész végzettségű Gere Attila visszatért a hagyományokhoz, a nyolcvanas évektől kezdve készít bort, az elsők között indult el a palackos minőségi borok piacán, foglalkozott borturizmussal, lett az Év Bortermelője cím birtokosa. 


Ma a hatvan hektáros birtokon organikus művelésben terem a szőlő, csúcstechnológia áll rendelkezésre a pincében. A pincészet olyan fajtákkal foglalkozik, mint a cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, tempranillo, portugieser, barbera. Ezeken kívül folyamatosan kísérleteznek is, például régi magyar fajtákkal, mint bakator, purcsin, csóka, balafánt, kékbajor. És az évek alatt olyan, már klasszikusnak mondható márkanevek alakultak ki, mint a Kopár vagy a Solus, amelyek nem csak idehaza, de külföldön is a kiváló magyar vörösbor szinonimájává váltak. 


A Gere-projekt, ahogy összefoglalóan nevezhetjük: vagyis a borászat, a vendéglátás, a szálloda, az étterem, a szőlőmagolaj és még sorolhatnánk, a két évtizedes fejlődés olyan szerves folyamatként mutatkozik, amely talán az egyik legeurópaibb gondolkodást jelenti a jelen Villányában. Azt mindenképpen kell ismernünk, hogy az irányváltásokkal, a reagálásokkal a világfolyamatokra itt találkozhatunk általában az elsők között, hogy amit itt létrehoztak, az példamutató.
(Pécsi Borozó)

Rendezés:
Nézet: