A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Gere Tamás és Zsolt

Gere Tamás neve 25 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedő minőséggel. A pincészet teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozik. Az első saját palackozású borukat 1988-ban hozták forgalomba, mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltak. 

„Munkánk során mindenekelőtt a terroir jegyek megőrzését tartjuk szem előtt a tradicionális borkészítéssel karöltve” -  magyarázza Gere Zsolt. „Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára a magyar fajták megőrzésének és népszerűsítésének kérdése is. „Célunk mindenekelőtt palackba zárni Villány egyedi adottságait és hangulatát!”

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismerve a piaci helyzetet – és kitanulva a borászati fortélyokat - szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. 

Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott, mikor is Tamás sajnálatos baleset érte. A szüreti időszak közepén egy rossz lépésnek köszönhetően megcsúszott és leesett a tartályról, melynek következtében lábtörést szenvedett. Tamás fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta, s míg ő a borászatot, testvére Viktória a pincészet vendéglátását felügyeli.

A borászat jelenleg 35 hektáron gazdálkodik, ültetvényeik a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A szőlő feldolgozása és a bor érlelése a Villány melletti nagyharsányi pincében, a borok palackozása és palackos érlelése a villányi palackozó üzemben történik

Rendezés: