A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Graboc Cuvée 2015 - Dúzsi Tamás - 88 pont **** (0,75l)

5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Grábóc Cuvéenk egy tipikus bordeaux-i házasítás cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot fajtákból. Nagy test és alkoholtartalom, élénk savak és a tannin egységes szerkezete jellemzi. Hosszú lecsengéssel búcsúzó bor.

Grábóc település Szekszárd szomszédságában helyezkedik el, ortodox búcsújáróhely. A címkén látható kolostorban élő görögkeleti szerzetesek művelték a Görögszó dűlői szőlőket. Magát a települést a szerbek szent helynek tartják. A bor címkéjére egy szerb nyelvű vers és annak a magyar nyelvű fordítása is felkerült.

A bor készítése kalandos módon történt, ugyanis három elfelejtett hordó házasítása során született meg ez a cuvée. Színe: mély rubin. Illatának középpontjában a fűszeresség áll – a pohárba szagolva bors, babér és keleti fűszerek jutnak az eszünkbe. A kortyban is folytatódik ez a vonal, de mellette nagyobb teret nyer a gyümölcsösség, főként meggy és fekete ribiszke.

Fahordóban érleltük, majd februárban lett palackozva. Nagy bor.

(Dúzsi Tamás)

Termelő: Dúzsi Tamás és Családja Pincészete
Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Egységár: 7.320,00 Ft/l