A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Keddi Kóstoló

A Keddi Kóstoló a Pannon Borbolt által szervezett kóstoló kéthetente kedden. Ezen az estén választjuk ki a régi és új partnereink által beküldött borok közül azokat, amelyek felülről átlépik a 80 pontos alsó határt. A 80 pont nálunk azt jelenti, hogy a borban már felfedezhetők a fajta jellemző illatai és ízei zavaró tényezők nélkül és nem találunk benne semmilyen érzékelhető borhibát. Bővebben: Mit jelent ez a pontszám?

1. lépés: A borászok jeleznek ha palackba került valamilyen új boruk. Új partnerek is szoktak jelentkezni, ők is küldenek 2-2 palackot a megmérettetésre.

2. lépés: Lefotózzuk a még bontatlan palackokat.

3. lépés: Összehívjuk a kóstoló csapatunkat és letakart palackokból töltve végigmegyünk a soron. Mindenkinek van köpő edénye, figyelünk a józanságra, hogy a sor végén is hitelesek maradjunk. A kóstolás során csak a fajtát és az évjáratot ismerjük, tehát vakon kóstolunk, a bort letakart palackokból töltjük. Mindegyiket közösen megbeszéljük, majd egyénileg pontozzuk és jegyzetelünk a borleíráshozA kóstoló csapatot meghívott vendégeink alkotják: van közöttünk borász, újságíró, borkereskedő, marketinges és más, a boros szakma egyéb területein tevékenykedő, hozzáértő barátunk.

4. lépés: A jegyzetek alapján elkészülnek a borleírások, majd következik a mininum 80 pontot elért borok felvitele a webshop kínálatába. Elkészítjük a képeket és a terméklapokat, majd elhelyezzük a megfelelő kategóriákban.

5. lépés: A pontok és az ár figyelembe vételével tematikus válogatásokat készítünk. Egyik ilyen a népszerű Legjobb ár/érték válogatásunk.

A pontozás a nemzetközi 100-as rendszerben történik a következő szempontok szerint:

90-100 pont  *****  egyedi, elegáns, nagy bor
85-89 pont  ****     komplex, karakteres, nagyon jó bor
80-84 pont  ***      tehetséges, tartalmas, jó bor
0-79 pont              nem elfogadható, gyenge bor

 

Tartalomhoz tartozó címkék: GYIK