A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Hatmillió dollár boregyetemre

Nem kevesebb, mint hatmillió dollárt adományozott egy oregoni borászat a helyi főiskolának, hogy indítson be egy olyan borkutatási programot, mely a maga nemében egyedülálló lehet a világon. A példaértékű gesztusból az egész borásztársadalom profitálhat: világszerte tapasztalt problémákat is vizsgálnak majd.
 
A nagylelkű adományozók Grace és Ken Evenstad, az oregoni Domaine Serene és a santenay-i Château de la Cree tulajdonosai: reményeik szerint a Linfield Főiskola ezzel világvezető lesz a borügyet érintő kutatásokban. Az új bortanszéket Greg Jones, nemzetközileg elismert klimatológus fogja vezetni, aki jelenleg is meghatározó szerepet tölt be a főiskola borászképző szakán.
 
A támogatók komoly szándékát jelzi, hogy már el is készültek az új tudományközpont borlaborjának tervei, sőt ki dolgozták a részletes oktatási és kutatási tanterveket is. Együttműködő partnerek szintén jelentkeztek, a burgundiai Dijon-i Egyetemmel például cserediák programot alapítottak, sőt a francia oktatási intézmény több tekintetben is támogatja majd az amerikai iskolát. 
 
Alix Meyer, a csereprogram koordinátora megjegyezte: "ez a program az amerikai és francia borászok és kutatók évtizedes együttműködéséből nőtt ki, mintegy természetes módon." A támogató ehhez azt is közzétette, nem titkolt céljuk, hogy a borvilág legfényesebb elméit Oregonba csábítsák.
 
(VIA DECANTER)
Tartalomhoz tartozó címkék: cikkek hírek buborék