A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü
0

Hetényi János

hetényi jános
A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter tagja.

Pécstől alig harminc kilométerre található a Pécsi Borvidékhez tartozó Mecseknádasd. A kis sváb falu a Kelet Mecsek Tájvédelmi körzet ölelésében fekszik a domboldalon. A falu hegyekkel körülvett csücskében található vendégházban és pincében található az Indivinum Kft. vagyis a Hetényi Pincészet, mely a Pécsi Borvidék egyik legnagyobb borászata, bár boraik túlnyomórészt szekszárdiak.

A családi borászat, amelyet Hetényi János és lánya, Hetényi Emese visznek, ma már 36 hektáron termel szőlőt. A borászat titka a cég nevében rejlik: indivinum vagyis individuális borok. Egyedi és önálló borokat szeretnének készíteni, nem akarnak olyanok lenni, mint bárki más. Pont ebben rejlik a Hetényi Pincészet igazi ereje. A borkészítés teljesen  tradicionális módszerekkel történik, csak nagyobb méretekben, mint általában egy kézműves borászatban. 

hetényi emese „A borkészítés során az egyetlen mesterséges adalék, amit használunk, a kén. Ha fajélesztőt használunk is, akkor tápsó nélkül, csak nagyon kivételes esetben tesszük. A szőlő ugyan nem biogazdálkodással van művelve, de minden permetezést integrált növényvédő szerekkel csinálunk.”

A borok nagyon sok díjat nyertek már, voltak a régió bora, bekerültek a TOP25-be, lettek a legjobb kékfrankos Szekszárdon, ugyanakkor a borok beárazásánál a földön járnak. 

hetényi terasz mecseknádasd

A Hetényi Pincészetnél azonban nem csupán a borról szól az élmény. A vendéglátás náluk épp olyan fontos, mint a minőségi borkészítés. A vendégház kialakítása, a kilátó és maga a táj is mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az idelátogató vendégek felejthetetlen élménnyel térjenek haza.
(Forrás: Pécsi Borozó)
További cikkek Hetényi Jánosról

Rendezés:
Nézet: