A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Isten hozott Benneteket, szépségeim!

A Keddi Kóstoló a Pannon Borbolt webáruház egyik legfontosabb rendezvénye. A kéthetente, keddenként szervezett borkóstolókon választjuk ki a régi és új partnereink által beküldött borok közül azokat, amik végül bekerülnek a kínálatunkba. Új sorozatunkban beszámolunk a legutóbbi kóstolóink eredményeiről, és a Pannon Borbolt legújabb borairól!
 
A kóstolás során csak a fajtát és az évjáratot ismerjük, tehát vakon kóstolunk, a bort letakart palackokból töltjük. Mindegyiket közösen megbeszéljük, majd egyénileg pontozzuk és jegyzetelünk a borleíráshoz. A kóstoló csapatot meghívott vendégeink alkotják: van közöttünk borász, újságíró, borkereskedő, marketinges és más, a boros szakma egyéb területein tevékenykedő, hozzáértő barátunk.
 
Furmint, hárslevelű és kabar borokból készült küvé. Bontás után alma, citrom, ízben feszes savak, dús ásványok, zárásként őszibarackkal búcsúzik. Szép és enyhe hordóhasználat jellemzi, komplex, izgalmas rétegeket találhatunk.
87 pont
 
Megnyerő, tiszta illatok, és frissesség, mintha egy mézillatú hegyi völgyben állna az ember. Bodza, citromfű, és az illatokat kiegyensúlyozott korty követi. Az édes fűszerek mentát, grapefruitot koronáznak meg. Ilyen egy kivételes édes bor.
90 pont
 
Ősi Gábor Kékfrankos Siller 2017
Az egyik legjobb dolog, ami borfronton történhetett, az a siller feltámadása volt. Az Ősi pincészet sillere sötét színnel köszönt, és a mély külcsín gazdag beltartalmat is ígér. Hamar beváltja ígéretét, mégis friss, üde, egészen málna szörp. Van benne anyag, izgalmas cseresznye, enyhe fűszeresség, egész egyszerűen itatja magát.
88 pont
 
Igazi portugieseres illatok, lilás szín, gyümölcsök, még egy kis füstölt sonka is felbukkan. Kellemes, ivóbor, akár egy palackkal is szinte észrevétlenül elfogyhat, annyira kellemes.
86 pont
 
Meggy, cseresznye és szilva, szinte az összes csonthéjas gyümölcs nagyanyám kertjéből. Vibráló tanninok, az átlagnál kicsit keményebb portugieser, a savak élénkek, jó beszélgetésekhez való!
84 pont
 
Az Ősi Pince válasza Villány új közösségi borára: erdei gyümölcskosár, cseresznyefa, ízben és illatban is lendületes, a korty jó ivású, játékos és szép bor.
86 pont
 
Érett anyag, nagyon korrekt munka, cabernet franc kedvelőknek kötelező anyag. Erős a hordó, de még éppen nem tolakodó. A háttérben gyümölcsök és vanília, kellemes dohányosság, ahogy a franc-ok nagykönyvében meg van írva!
87 pont
 
Mély, csábító szín és illatok: aszalt szilva, szeder, húz bele a pohárba. Nehéz, nagy bor, masszív test némi kávéval és sok-sok étcsokoládéval!
87 pont
 
Vaníliás, fűszeres illatjegyek határozott hordóval kiegészítve. Hosszú lecsengés, rumos aszalt gyümölcsök, van benne lendület, és lekvárosság is.
86 pont
 
Gyümölcsök, szép fűszerek köszöntik a kóstolót rögtön bontás után. Még friss, de már megmutatja, hogy milyen magabiztosan elegáns, harmonikus. Lágy a tannin, nincs túltolva, megerőszakolva a bor, örömtelien arányos, a fajtát kedvelők biztos szeretni fogják.
86 pont
Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin cikkek