A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Itt van a macskabor, hurrá!

Itt van a macskabor, hurrá!
Ez egy igazi január elsejei hír, pedig simán elmenne április első napján is.

Nem kell megijedni, nem macskából, a macskáknak készült, a macskás borivók piacát lőtték be a gyártók. Írja a HVG.

A macskák nem bírják az alkoholt, még a friss szőlőből készült nedű is megbetegíti őket. Brandon Zavala az USA Colorado államában ezért létrehozta az „igazi macskabort” előállító, Apollo Peak nevű vállalkozást. A garantáltan alkoholmentes macskabor sziklás-hegységi víz és macskamenta felhasználásával készül. A rozé színezetet vegyszermentesen termesztett kaliforniai cékla kölcsönzi a „bornak”. Adalék anyagként aszkorbinsavat, tartósítónak tengeri sót használ a macskasommelier. Nem feledkeztek meg a kutyákról, nekik kamillából és mentolból mixelnek itókát. 

Amilyen őrültnek tűnt először a macskaborászat, rövid idő alatt olyan nagy sikert aratott. A 2015-ben indult Apollo Peak tavaly már 500 ezer dollárért forgalmazott 0,5–3 decis, macskás vagy kutyás címkével ellátott borosflaskákat. A CaTbernet és a Pinot Miau kétdecis kiszerelésben 5 dollár, a Doggy Mary vagy a CharDognay nagy kutyákhoz illő 3 decis méretben 6 dollárért rendelhető meg az Apollo Peak webáruházában. 

(VIA HVG)

Tartalomhoz tartozó címkék: buborék