A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Kápolna Olaszrizling 2017 - Laposa - 90 pont ***** (0,75l)

7.490 Ft (5.898 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 88 pont ****  
(2021 márc.)  Mit jelent ez a pontszám?

A borunk alapanyagául szolgáló szőlő a Csobánc hegyen lévő Szent Donát kápolna szomszédságában termett. A ’Kápolnás bor’ elnevezés a Badacsonyi borvidéken az egyedi, kiemelkedő minőséget jelentette. A badacsonyi Szent Anna kápolna környékén termett borokat a stájer vevők illették először a kápolnás jelzővel és olyakor két-háromszoros árat is fizettek értük. Nem volt ez másképp a Csobánc hegy déli oldalán sem: a kápolna közvetlen közelében a herceg és a gróf Esterházyak voltak évszázadokon keresztül a legnagyobb és legnevesebb termelők.

A Kápolna Olaszrizling kiemelkedő dűlő sorozatunk tagja, és ez a fajta méltó rá, hogy itt legyen. A 2017-es évjárat még a nagyon jó évjáratok közül is kiemelkedő volt. A csaknem három éves, részben hordós, részben tartályos és palackos érlelés eredménye, egy elegáns, visszafogott de rendkívül gazdag tétel ami tökéletesen bemutatja a Csobánc hegyi terroir kivételes adottságait. Illata visszafogott, minerális és lassan nyíló, zamata sokáig velünk marad kóstolás után.

(Laposa Birtok)

Termelő: Laposa Borbirtok
Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron
Egységár: 9.986,67 Ft/l

Részletek:

Borvidék Badacsony
Pincészet Laposa Borbirtok
Szőlőfajta Olaszrizling
Évjárat 2017
További adatok száraz, fehérbor
Mennyiség 750ml
Alkohol tartalom 13,5%