A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Kiszabadítod a palackból?

Megérkezett a Pannon Borbolt első gine a webshopba. Mi más lehetne ez, mint a Seven Hills Distillery büszkesége, a Tokaj GIN. A 2020 végétől értékesített párlat nemcsak a fogyasztók, de a szakma szívét is meghódította: minden fontosabb versenyen begyűjtötte az elismeréseket, több fórumon is a világ legjobb gin-ének választották - ebből az egyik legfontosabb a World Gin Awards.

Ez talán érthető is, hiszen ahogy a küldetésükben olvasható, “egészséges maximalizmussal a tökéletességre törekszünk, és nem is érjük be kevesebbel! Egyesítjük a tokaji borvidék hagyományait és különleges mikroklímáját a modern technológiával, melynek eredményeként nemzetközileg is a legmagasabban elismert egyedi párlatokat készítünk!”

A Seven Hills Distillery története

A kis kézműves gin és whisky lepárló Tokaj-Hegyalján található, történetük igazán meseszerű! A whiskykészítés miatt érkeztek Hegyáljára, úgy vélték, hogy számos szempont miatt ez a terület a legalkalmasabb az országban prémium párlatok készítésére

A lepárlót 2020 őszén nyitották meg: Hollandiában vásárolt lepárló berendezésüket kifejezetten a gin- és whiskykészítés igényeinek megfelelően alakították ki, egykörös lepárlási módszert alkalmazva. Pillanatnyilag egyetlen kereskedelmi tételük a Tokaj gin, várhatóan 2024 őszén kerülhetnek forgalomba a Single Malt Whisky, Whiskey és Rozs Whiskey párlataik. 

“Amit csak tudunk helyi gazdáktól vásárolunk, legyen az alapanyag vagy hordó az érleléshez, így az általunk készített párlatok hűen reprezentálják Hegyalja hagyományait, és mutatnak egy sokkal fényesebb jövőbe, hisz Hegyalja már rég nem csak a borról szól!” - adnak ízelítőt a gondolkodásukból.

TOKAJ GIN

A Tokaj Gin 21 különleges fűszer felhasználásával készül, és tökéletes harmóniát teremt a zempléni erdők és mezők fás-virágos illatai között, kiegészítve azokat citrusokkal és a Tokaji Aszú egyik fontos alapanyagával, a hárslevelű szőlővel.

Vezető fűszereik a borókán túl a marokkói koriander, feketeribizli, pink grapefruit, kubeba és rózsabors, zempléni erdei fenyőrügy, homoktövis ill. természetesen a hárslevelű szőlő és bodzavirág. Hosszú, komplex gin, ahol már rögtön az illatán érezni fogod, hogy ez valami teljesen más, mint amit eddig éreztél vagy gondoltál a ginekről. 

Egykörös, oszlopos lepárlási technológiával készítik. A fűszerek egy részét 24 órán keresztül áztatják az üstben, majd az ezt követő lepárlási napon további fűszerekkel gazdagítják a macerátumot, ill. egy speciális gőzkosárban a friss alapanyagokat helyezik el. Így az egykörös lepárlási módszer valójában több technológiát ötvöz, és ad egy nagyon komplex végeredményt. 

Külenlegessége továbbá, hogy a ginek világától alapvetően életidegen a fermentatív aromatika, mely az egyes alapanyagok külön fermentálásán (erjesztésén) alapszik, de ez a Tokaj Gin esetében két alapanyagnál is megvalósul: a hárslevelű szőlőt és a bodzavirágot is külön fermentálva és lepárolva adják hozzá az üstben kavargó ízekhez és illatokhoz.