Kutatók határozták meg a borivók négy alaptípusát

A Michigan-i Állami Egyetem kutatói fogyasztói szokások alapján határozták meg a borivók négy alapkategóriáját. Főleg az amerikai borivók szokásaiból táplálkoztak a tanulmány írásakor, de azért ismerős lehet nekünk magyaroknak is:
Az Édes
Nagyon ragaszkodnak a kedvelt borfajtáikhoz: ahogy más dolgokhoz is az életükben. Főleg az édes, könnyed, nem túl nehéz borokat szeretik és keresik. 70 százalékuk nő, s általában szeretik a rozé fröccsöt meg a sós ételeket is.
A Szuperérzékeny
Hasonlítanak az előző kategóriához, de egy kicsit nyitottabbak, ha új bort kell megkóstolni: amennyiben könnyen és egyszerűen értelmezhetőek és élvezhetőek. A kutatók szerint ők az a típus, akik fix hogy szólnak, ha túl hangos a tévé, vagy állítani kell a légkondin.
A Felfedező
Ők képezik a borivó-skála közepét: rugalmas és kalandvágyó. A kutatók szerint ezek a borivók az életben is nyitottak, kezdeményezők, szabad szelleműek és általában könnyeben fedeznek fel új dolgokat.
A Toleráns
A nagy testű, intenzív ízvilágú borokat (legyen fehér vagy vörös) kedvelik, s kissé lenézik a többi borivót. Általában jóval kiszámíthatóbb az ízlésük, viszont akit ide soroltak, kedvelték az erős kávét és az érlelt sajtokat is
(VIA INDEPENDENT)