A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Látogatóban a Vida Borbirtokon

Múlt héten a Vida Borbirtokra látogatott a Pannon Borbolt, de nemcsak a csapatépítés volt a célünk: a pincészet alapos megismerése, a borok közös végigkóstolása és a kapcsolataink erősítése. 

Délben érkeztünk meg a Vida Borbirtokra, ahol ebéddel várt minket a két Vida Péter, az idősebb és fiatalabb, együtt töltöttük az egész napot.

Az új, 2017-es rozé után megérkezett egy GAZ típusú régi orosz terepjáró, melynek a platóján ülve, végigvittek minket a Vida-dűlőkön. Az első helyszín a Lisztesvölgy dűlő volt, ahol több mint 90 éves tőkék is találhatóak. Innen származik az Öregtőkék Kadarkája boruk is.

Hatalmas élmény volt, hogy a Vida-borokat magunkkal vittük, és a helyszínen, születésük helyén, a szőlőtőkék között kóstoltuk meg. A családi birtokon bemutatták nekünk az új boraikat, majd a pincében belekóstolhattunk a jövőbe is, milyen borok vannak a tartályokban, hordókban. Külön érdekesség volt a chilei fajta a carmenére, amit küvékhez fognak majd használni.

A jövőben egyébként nagy változásokra lehet számítani, a jelenlegi borkínálatban is lesz pár meglepetés. Ennek egy része idén ősszel már debütálni fog. Nemrég írtunk a Bormagazinunkban a Vida Borbirtokról, ez itt elolvasható.

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin szekszárd vida