A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Le Petit Béret

A Le Petit Béret az egyik legfontosabb francia szereplő a szőlőalapú alkoholmentes italok piacán. Alapítója az elismert sommelier, Dominique Laporte, akinek neve garancia a magas minőségre. Hosszú évek óta foglalkozik az alkoholmentes borokkal, szakmai tudása és tapasztalata világszerte keresett. 

Alkoholmentes borok a díjnyertes francia sommelier-től - ami néhány évvel ezelőtt még lehetetlen álomnak tűnt, és a szakma sem vette komolyan, az mára nemcsak valóság, de a borvilág nagyágyúi közül is egyre többen köteleződnek el mellette. 

“Ez egy forradalmi eljárás a borkészítésben: olyan alkoholmentes, aromatikus és érzékszervi egyensúly elérésére törekszünk, amivel a helyi szőlőfajták előtt tisztelgün” - foglalta össze a filozófiát Laporte.

A franciaországi Occitanie régió szívében működő Le Petit Béret egy egyedülálló vízióból született. A helyi örökség, szőlőterületek, régi szőlőfajták megismertetése a borkedvelőkkel 100%-ban természetes, organikus és alkoholmentes italok által. Öt év kutatás és fejlesztés után egy igazi technológiai újdonsággal álltak elő. Szőlőből készült, teljesen alkoholmentes italokkal.

A más gyártók alkoholmentes italaival szemben a Le Petit Béret egy teljesen új eljárást alkamaz. A borból nem utólag vonják ki az alkoholt, hanem meggátolják a fermentáció beindulását a szőlőben, a cukor így nem tud alkohollá alakulni. Így garantálják, hogy teljesen alkoholmentesek maradnak. Termékeik alacsony cukor- és kalériatartalmúak, vegánok, tartósítószer- és növényvédőszer mentesek.

Hogyan készülnek a Le Petit Béret's alkoholmentes italok?

 1. Előmust kinyerése
  A bogyózás során gondosan kiválasztják a legfinomabb gyümölcsöket. A szőlőt ezután tartályokba helyezik, speciális eszközökkel préselik, majd kinyerik az előmustot.
 2. A cukortartalom csökkentése
  Természetes, saját fejlesztésű eljárással csökkentik cukortartalmat, így lehetővé válik az alkoholmentesség elérése.
 3. A szőlőlé szétválasztása és ellenőrzése
  Az előmustból kinyert szőlőlevet a gravitáció segítségével egy másik tartályba fejtik. Elválasztják szőlőhéjtól és magoktól, utóbbiakat csak ezután préselik. Az egész folyamat során szigorúan figyelemmel kísérik a szőlőlevet, hogy elkerüljék az alkoholos erjedés beindulását
 4. Házasítás
  A folyamatnak ebben a részében születnek meg a legfinomabb aromák. A különböző szőlőből kinyert leveket és más összetevőket házasítanak össze, így igazán egyedi ízeket hozva létre! 
 5. Szűrés 
  A kész házasítást szűrik, hogy eltávolítsák a szilárd részecskéket.
 6. A szőlő tisztítása
  Természetes módszereket alkalmazva eltávolítják a maradék növényvédő szereket és nehézfémeket.
 7. Másodszűrés
  A keveréket másodszor is megszűrik, kivéve a maradék szilárd részecskéket is.
 8. Palackozás
  A házasítást végül palackozzák, címkézik és már fogyasztható is Le a Petit Béret.

Alacsony cukortartalom, minimális kalória, zéró alkohol: számos oka lehet annak, ha valaki nem fogyaszthat alkoholt. Mi a Pannon Borboltnál azokra a borkedvelőkre is gondolunk, akik azonban nem szeretnék elengedni a borozás élményét. Rendszeresen keressük és kóstoljuk azokat a borokat, melyek ezt lehetővé teszik. Így találtunk rá a dél-francia borászatra, akiktől most sauvignon blanc, rozé, pinot noir és cabernet sauvignon kóstolható vásárlóinknak.