A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Legcoolabb nyári borlista

Nagyon cool nyári borlistát készített a Borászportál, amin több olyan pincészet is szerepel, melynek mi is kínáljuk a borait. Sőt, a Polgár Redy fel is került a legcoolabb borok közé!

Polgár Pincészet, RedY 2017

1974-ben, még a Kertészeti Egyetem padjait koptatva határozta el Polgár Zoltán és a felesége, hogy egyszer Villányban fognak élni, szőlőt fognak termelni és a saját borukat fogják inni. Az álomból hamar valóság lett: 1975-ben telepítették az első negyed hektáros területüket Kisharsányban a Bocor dűlőben. Azóta is folyamatosan álmodnak: ma már újabb szőlőterület, pince és panzió képezi a birtokot, amit felnőtt gyermekeikkel együtt igazgatnak.
 
A ready (angolul kész) szó játékos megkurtításával létrejöhozott RedY (szó szerint „vörös y”) nevet kapta a villányi borvidék legújabb terméke. A névben az Y arra utal, hogy a villányi pincészetek ezen a „bisztróboron” keresztül szeretnék megszólítani és megnyerni maguknak a Y generáció fiataljait. „Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t” – írtuk márciusban. A Polgár Pincészet 2017-es Redyje rubin fénnyel csillan a pohárban, illata pedig olyan, mintha egy nyári gyümölcsös kertbe érkeztünk volna: játékosan kacérkodnak  a piros bogyós gyümölcsök a cseresznye és a meggy méltóságos nyugalmat árasztó illatával. Ez az izgalmasság és sok szép gyümölcs határozottan köszön vissza a bor ízében is. Ebben a cuvée-ben az előírásnak megfelelően a portugieser adja a gerincet, a Polgár Pincészetnél még merlot-t, kadarkát és kékfrankost adtak hozzá. Fogyasztását szárnyasokhoz, sertés és bárány húsból készült ételekhez, grillezett zöldségekhez tudjuk a legjobban elképzelni, de nagyon jól passzol baráti beszélgetésekhez, teraszos borozgatásokhoz is.

A listán szerepel még Gere Attila Pincészete, a Fekete Borpince, a  Dúzsi Pincészet és a Varsányi Pincészet.

(VIA BORÁSZPORTÁL)

Tartalomhoz tartozó címkék: Pannon Bormagazin borvidék