A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Lelovits Tamás

Lelovits Tamás irigylésre méltó odaadással, következetességgel és munkával borászkodta be magát a Villányi borvidékre. Mondhatnánk, némi szerencse és tehetség is jól jött, de aki ismeri a Lelovits-borokat, az tudja: sokkal többről van itt szó, egy olyan történetről, melyben a befektetett munka meghozza gyümölcsét, a borfogyasztók töretlen rajongását. 

Nem véletlen tehát, hogy Lelovits Tamás neve az utóbbi években egyre gyakrabban forog borbarátok körében, egyre több versenyen, teszten szerepel kiválóan. A pincészet hagyományos részét a villánykövesdi pincesoron találjuk. A 150 éves pince stílusosan van felújítva és a tipikus villánykövesdi pincekialakítás fogadja a látogatót, ha lesétál a hordók közé. 

„Sok titok nincs: a minőséghez munka és szakértelem, odafigyelés kell és egy csipetnyi jókedv. Ha a boraimmal dolgozom, mosolyog a lelkem!” – árulja el a hitvallását Lelovits Tamás.

Bár Lelovits Tamás szülei mindig is foglalkoztak szőlővel, de ez soha nem jelentett többet annál, mint hogy a háznál eladták a jó minőségű folyóbort. Aztán 2000-ben döntött úgy Tamás, hogy ezzel van értelme foglalkozni és belevágott a pincészet kialakításába. „Az elhatározást tettek követték: sok-sok tanulás, munka és alázat, a bor iránt. Úgy érzem, egy életre megszállott lettem” – meséli Tamás. A Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, mely szakértelem látszik az ültetvényeken és a borokon egyaránt. 

A pincészet területei a Remete-, a Jammertal- és Ördögárok-dűlőkben találhatóak. Nagyharsányban a Várerdőben van egy kisebb terület, Kisharsányban a Boczor-dűlőben található még ültetvény.

 

Rendezés:
Nézet: