A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Lucia 2019 - Tiffán Pincészet - 90 pont ***** (0,75l)

5.590 Ft (4.402 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  90 pont ***** 
(2023 feb.)  Mit jelent ez a pontszám?

A bor stílusát a neves Kopár dűlőből származó merlot határozza meg. Izgalmasan egészíti ki a cabernet franc és a sauvignon, de a borban kimagaslik a merlot dominanciája, kedvességet, lágyságot adva bornak.

Érett illatok, előtérbe kerülnek az aszalt erdei gyümölcsök, a füge, mindez egy kis édeskés háttérrel megtámogatva. Nagyon széles az aromaskála, ha hagyunk neki egy kis időt, szépen nyílik a bor. Érdemes pörgetni a pohárban még pár percet, ne siessünk vele. Ízében domináns a szilvás-szedres vonal, mellette egy nagyon kedves édes tanninos aláfestés. A bor most a csúcson van, egyáltalán nem lehetne megmondani, hogy négy éves. Kifejezetten ajánljuk a komplexebb, érett borok kedvelőinek.

A Kopár-hegy lábánál a szőlőültetvények kialakításakor a pincészet munkatársai különös tárgyra bukkantak: egy ókori sírkőre! A feliratból kiderült, hogy egy 260-ban elhunyt, Lucia Apulea nevezetű nőnek készíttette a férje. Az ő neve és fantázia szülte arcképe jelenik meg a bor címkéjén. A pincészet komolyan vette a tiszteletadást, így emlékeznek rá, hogyan készült el a mű: "először az ókori szertartási rendnek megfelelően halotti maszkként mintáztuk meg és kivittük a sír megtalálási helyére, hogy megidézzük őt. A helyszínen lévő kövekből összerakott kis halomra helyeztük a mécsessel megvilágított arcot, kérve Luciát, jelezze számunkra egyetértését. Ekkor egy kő gördült le szép óvatosan, finoman kacsázva és Tiffán Ede lábánál állt meg."

Termelő: Tiffán Ede Pincészet
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 7.453,33 Ft/