A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Maczkó Pincészet

A Maczkó családban a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza. Maczkó Róbert már kisgyermekként is kivette a részét a szőlővel és borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapjával 1996-ban alapították meg vállalkozásukat, aminek legfontosabb célja a csúcsminőségű borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is. 

Jelenleg 18,5 hektáron gazdálkodnak a Villányi borvidéken. A hosszú, száraz nyarak, a szubmediterrán éghajlat és a löszös talaj mind ideális feltételeket teremt a szőlőtermesztésnek. 

A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok: portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc kerül a maci logóval ellátott palackokba. 

Fehér fajtáik az olaszrizling és a chardonnay. Céljuk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, amik a világon bárhol megállják a helyüket. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, melybe a későbbiekben a következő generációknak is be kell kapcsolódniuk.

Villány főutcáján, közvetlenül a történelmi pincesoron található borozójuk, ami egész évben nyitva tart. Tökéletes hely arra, hogy egy szelet libazsíros kenyér mellett az ember végigkóstolja aktuális borkínálatukat, vagy akár személyesen találkozzon a családdal.