A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Magma Kékfrankos 2019 - St. Donát (0,75l)

5.690 Ft (4.480 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Külső- és Belső-tó körüli kráterfalain található ültetvényeink évről évre izgalmas, hűvös karakterű kékfrankost adnak, mi pedig a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangját próbáljuk átadni minden évben a Magma kékfrankos válogatással.

Ha a stílust nézzük, valahol félúton találjuk a tihanyit a szekszárdi és soproni kékfrankosok között. A Magma kis méretű, nyitott kádakban spontán erjed. Az erjedés alatt végig hagyjuk héjon ázni, közben kézzel csömöszöljük, majd préseljük, tartályban ülepítjük. Végül hordóba kerül, és 10-12 hónapig ott is érik, mielőtt újra tartályba, végül pedig palackba töltjük.

Vegetális illatában káposzta, kapor és feketeribizli. Tüzes és testes, vastag és dzsúzos. Hosszú lecsengésű, markáns savakkal. Szűretlen, derítetlen és vegán.

(Szt. Donát)

Termelő: Szt. Donát Borkúria
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 7.586,67 Ft/l
Termék cimkék:
szent donát birtok

Részletek:

Borvidék Balatonfüred-Csopak
Pincészet Szt. Donát Borkúria
Szőlőfajta Kékfrankos
Évjárat 2019
További adatok száraz, vörösbor
Mennyiség 750ml
Alkohol tartalom 13%