A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Magyar siker a borfelismerés világbajnokságon

Rekordot döntött a magyar csapat a borfelismerés világbajnokságán, két helyezést javítottak a tavalyi eredményükhez képest  a Franciaországban megrendezett Championnat du Monde de Dégustation döntőjében.

A magyar válogatott (Rabcsánszki Laura, Aranyos Attila, Molnár Levente, Sanchez Didier és Palágyi Krisztina tanácsadó) 23 nemzet legjobb borkóstolói közül három korábbi világbajnok csapatot, köztük a tavalyi győztes csapatot is maga mögé utasítva lett ötödik. Ez az eddigi legjobb magyar eredmény a világversenyen.

A borfelismerés világbajnokságaként ismert Championnat du Monde de Dégustation döntő fordulóját idén a Rousillon-Languedoc szívében található Puissaliconban lévő, Château Saint-Pierre de Serjac-ban rendezték meg. Az évről évre egyre növekvő érdeklődésnek örvendő verseny döntőjében 23 nemzet legjobbjai, négyfős csapatokat alkotva mérték össze tudásukat és érzékszerveik érzékenységét. A versenyen a legnagyobb bornemzetek csapatai vettek részt, köztük Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Amerikai Egyesült Államok, illetve Dél-Afrika. A versenyt Belgium csapata nyerte meg.

A verseny során 12 bort kell beazonosítani szőlőfajta, termőhely, évjárat és termelő szerint. Ami azonban a szabályok szintjén könnyen leírható, az a valóságban korántsem ennyire egyszerű. Természetesen a versenyzők nem láthatják a kóstolásra kerülő borok palackját és semmilyen segítséget sem kérhetnek a feladathoz. Akár egy vizsgán: tilos a telefon- és persze az internethasználat. A négyfős csapat tagjai csak egymással beszélhetnek és közösen kell felismerniük a borokat. Amelyik csapat pedig a legtöbb bor jellemzőit ismeri fel, az kapja a legtöbb pontot és az lesz a világbajnok. 

(VIA VINOPORT)

Tartalomhoz tartozó címkék: Pannon Bormagazin borvidék külföld