A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Megdöbbentő eredmények lesznek a Nagy Bor Teszten

Vörösből vagy fehérből fogy több Magyarországon? Melyek a legnépszerűbb hazai borvidékek? Hány napot szánunk egy bortúrára? Idén összesen 22 ezren töltötték ki a Nagy Bor Tesztet, az ország legnagyobb boros felmérésének keretében. 

A Borászportál.hu, Vinoport.hu, Borkollégium.hu és a Winelovers támogatásával végzett kutatás célja, hogy évről-évre pillanatkép készüljön a hazai borfogyasztási és borvásárlási szokásokról.

A korábbi évekhez képest szerepeltek olyan kérdések is, amelyek azt vizsgálták, a válaszadók milyen gyakran szoktak borhoz köthető belföldi utazást tenni, átlagosan hány napot szánnak egy boros túrára és milyen szempontok alapján választanak boros úticélt. Az eredményeket a kutatók az ősz folyamán fogják publikálni a www.nagyborteszt.hu oldalon, ahol bárki számára ingyenesen hozzáférhetők lesznek.

A kutatás szakmai vezetője Harsányi Dávid, a BGE Külkereskedelmi karának tanszékvezetője és Hlédik Erika, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének adjunktusa azzal a céllal hozta létre 2016-ban a Nagy Bor Tesztet, hogy hazánkban elsőként készítsenek a témában átfogó és a változásokat is elemző körképet.

 A www.nagyborteszt.hu oldalon elérhető korábbi eredmények azt mutatják, hogy Magyarországon növekszik a bor iránt érdeklődők aránya. A száraz borok egyre kelendőbbek, otthon és vendégségben fogyasztunk a legszívesebben, a borvidékeink közül pedig Villány, Eger és Tokaj a legnépszerűbbek. A szuper- és hipermarketek mellett sokan vásárolnak közvetlenül a pincészetektől, az online vásárlás ugyanakkor még gyerekcipőben jár.

(VIA VINOPORT)

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin borvidék