A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Megérkezett a Pannon Borboltba a Vylyan Bogyolé 2020

Megérkezett online vinotékánkba a Vylyan Pincészet fantasztikus és várva várt újbora, az évente új ruhába öltöző Bogyólé. Keresd a rózsaszín flamingót, kóstold meg Magyarország legismertebb beaujolais borát!

Újborhoz méltó, kirobbanóan piros bogyós, puncsos, banános karakterét mélyebb gyümölcsös tónus, például fekete ribizlis jegyek is gazdagítják. A megszokottnál teltebb, harapnivaló a korty, a végén élénk felütéssel. Zamatos, vidám, itatja magát és jókedvre derít.

Az idei palackokat Győri Katinka Laura, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója által tervezett címke díszíti. A Vylyan újborának története 16 évvel ezelőtt indult. A Bogyólé név francia beaujolais nouveau-t idézi. 

A választás nem véletlen hiszen a Bogyólé a francia újbor készítésének hagyományait követi. A Bogyólé a francia újbor készítésének hagyományait követi. A szüretelt szőlőfürtöket szénsav köpeny alatt dolgozzák fel, zúzás és bogyózás nélkül. A bor így a szőlőbogyón belül születik, az erjesztés után azonnal palackokba is kerül. Az eredmény egy zamatos, vidám, könnyű vörösbor, mely itatja magát és jókedvre derít.

Az idei évjárat is tipikusan „bogyólés”: illatos, kedves, jóivású, üde, az előző évekhez képest talán kicsit kevesebb tanninnal.

A Bogyólé az elmúlt másfél évtizedben önálló márkává vált – nem kis részben a hozzá kapcsolódó, évenként meghirdetett borcímke pályázatnak köszönhetően. A Vylyan Pincészet a Bogyólén keresztül is támogatja a legfrissebb bor és a legújabb művészeti áramlatok találkozását, a pályázattal lendületet és kihívást ad a jövő grafikusművészeinek.

A tervezőgrafikus hallgató pályázóknak ebben az évben is az volt a feladatuk, hogy az újbor frissességéhez és gyümölcsös, üde jellegéhez a legjobban illeszkedő hangulatot és képi világot alkossák meg.

11 résztvevő iskolából összesen 205 pályamű érkezett a felhívásra, melyek közül végül Győri Katinka Laura, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatójának munkájára esett a szakmai zsűri választása. A rózsaszín flamingót ábrázoló, bohém és különleges címke összesen 25 ezer palack Bogyólére kerül fel.

Tartalomhoz tartozó címkék: vylyan