A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Megvan az év rozéja!

Megvan az év rozéja!
Igencsak szoros volt a mezőny az idei Országos Rozé Borversenyen. Végül a 332 beküldött rozé mintából 73 arany- és 190 ezüstérmet érdemelt ki, de sok termelő örülhetett a bronz díjazásnak is - írta meg a HVG.

Leginkább persze a borkedvelők örülhetnek, mert nagyon jónak tűnik a 2017-es felhozatal. A tradicionálisan Miklós-napra – Kunszentmiklóson – szervezett hazai megmérettetés évről évre híven tükrözi az adott esztendő termését, az újonnan palackozott borok minőségét Magyarország szinte minden borvidékéről. A dr. Kállay Miklós emeritus professzor (Szt István Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet) vezette szakmai zsűri a sorrendben 19. versenyen tényleg nehéz helyzetben volt, annyi kitűnő tétellel találkoztak. Végül a 73 aranyérmes közül a Garamvári Szőlőbirtok Lellei Rosé bora nyerte el a „Magyarország legjobb rozé bora” címet.

A prémium pezsgőiről híres, de kiváló borokat is készítő Garamvári Szőlőbirtok a Dél-Balatoni borvidéken levő birtokairól szüretelte a rozé cuvée-t. A borászat szakemberei elsősorban a precíz borászati munkát, azaz a megfelelő időpontban elvégzett szüretet és a kitűnő házasítást tartják sikerük zálogának. Elég meggyőző, hogy az idén ez már a második kitüntető címük. A korábbi országos borversenyen lellei Irsai Olivér boruk nyerte el a „Legjobb Hazai Nemesítésű Illatos Fehérbor” nagydíjat."

(VIA HVG)

Tartalomhoz tartozó címkék: rozé