A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Mond Riesling 2020 - Weingut Tesch - 94 pont ***** (Németország) (0,75l)

12.990 Ft 10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA)
15%
Menny.:
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  94 pont *****    
(2023 júl.)  Mit jelent ez a pontszám?

Kivételes, nagyon összetett rizling, komplex szerkezettel és rendkívül mély aromákkal. Világossárga, zöldes reflexekkel nyit. Illatában és szájpadlásán sárga csonthéjas gyümölcsök, mazsola és ananász. Ásványosság is jön, minden koncentrált, minden intenzív. Végtelen és nagyon elegáns lecsengés. 

94 pont J. Suckling pont

A Mond csak olyan években készül, amikor a természeti viszonyok abszolút rendkívüliek. Az összes szőlőültetvényükben nagyon kis százalékban előfordul egyfajta mutáció, amitől kicsi, finom és aranysárga mag nélküli szőlő is terem a tőkéken. Így feldolgozás közben a magból semmi kesernye nem kerülhet a borba. Bár ez valamilyen szinten minden évben adott, nem mindig tudják elkészíteni ezt a bort mert egyszerűen vagy nincs elég ilyen szőlő, vagy olyan pici, vagy éretlen, hogy nem lehet megcsinálni belőle ezt a minőségű bort. Viszont ha a szüret idején tökéletes az időjárás, adott a termés és van idejük ezzel foglalkozni, akkor kiemelten ügyelnek ráAhhoz, hogy különálló rizling tételhez elegendő szőlőt szüretelhessenek, a szüreti csapatnak többször is be kellett járnia a 12 hektáros rizling dűlőt.

Termelő: Weingut Tesch
Elérhetőség: Nincs raktáron
Egységár: 14.653,33 Ft/l