A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Montelvini - szövetség a szőlőben

A Montelvini Pincészet a prosecco hazájában, Venegazzùban található, a világ egyik legismertebb olasz borvidékének szívében. Olyan híres habzóborokat palackoznak, mint az Asolo Prosecco Superiore DOCG Asolo közelében, vagy a Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG Valdobbiadene környékén.

A borászat tulajdonosa a Serena család. Több mint 130 éve szenvedéllyel és elkötelezettséggel készítik boraikat. Évről-évre egyedülálló borokat palackoznak, az olasz borásztársadalom legrangosabb tagjainak számítanak. Történetük a tipikus sikeres olasz borászcsalád története. A borászatot ma Armando Serena vezeti gyermekeivel, Albertóval és Sarah-val. 

"Azok vagyunk, amiben hiszünk: szövetségesek a szőlőtermesztésben." A Montelvini hitvallását a területhez való tartozás érzésében, a család erejében és tiszteletében, a föld iránti elkötelezettségben határozták meg.

A pincészetben büszkék rá, hogy az évszázados hagyományokat a mai modern gazdálkodási módszerekkel egyesítik. Annak ellenére, hogy a palackozott mennyiség és a termelési technológiák az idők folyamán magától értetődően megváltoztak, máig hűek maradtak a Montelvini borokat jellemző egyedi stílushoz. 

Különösen a habzóboraik által váltak híressé. Értékes, életdús szőlőültetvényeikről kiváló minőségű termés kerül a pincébe, ahol aztán megszületnek azok a csodálatos spumanték és proseccók.

Rendezés: