Szőlőfajta
Montepulciano 100%
A szőlőültetvények
Montepulciano részben Abruzzese pergola, részben Guyot művelési szerkezetben termesztett szőlő, 300 és 450 m tengerszint feletti magasságban.
A borkészítés
A szőlőszemeket gondos válogatás után lefejtik és összezúzzák; ezután a héjak 10-15 napig érintkeznek a musttal állandó 25-28°C-os hőmérsékleten.
Érlelés
Részben tölgyfahordóban, részben rozsdamentes acéltartályban legalább négy hónapig. Ezután következik a palackos érlelés.
Kóstolási jegyzetek
Áthatolhatatlan rubinvörös szín, illatában intenzív piros gyümölcsök és feketecseresznye lekvár, enyhe kakaós és pirított jegyek egészítik ki. Ízében meleg, meglehetősen tanninos, lágy, intenzív, jellegzetes mandulás lecsengéssel.
Ételpárosítások
Szalámis ételek, tésztaételek paradicsomszósszal, húsok.
Tálalási hőmérséklet
16-18°C