A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Nyári Borok

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő...vannak borok, amiket bármikor jó megkóstolni, de képesek különösen széppé varázsolni egy nyári délutánt. Ezeket gyűjtöttük össze a Pannon Borbolt kínálatából, hogy a nyári pillanatokat a megfelelő borok mélyítsék emlékké.

Amikor a barátokkal tartott kerti parti nagy nevetései között elmerengünk egy pillanatra a rozé gazdag gyümölcsösségén... Amikor nagyapánk vén diófája alatt a viaszosvászonnal leterített faasztal billegése miatt végigszalad néhány csepp olasz kisfröccs a metszett falú pohár oldalán... Amikor a tó partján a meleg nyári nap éppen lebukik a hegyek mögé, és a vörös izzást az éjszaka első enyhet hozó szellője búcsúztatja, te pedig kadarkával köszöntöd az estét... Amikor ebéd után lusta sziesztába merül a család, és te a teraszról nézed egy pohár falát harmatossá hűtő, bodzás sauvignon blanc-t kortyolva... Amikor egy furmint teljessé tesz, az időt végtelenné, a gondokat jelentéktelenné, a szerelmet emésztővé és a boldogságot teljes lényedet betöltővé...

Rendezés:
Nézet:

Nyáron alkonyatkor a lugasban szentgyörgyhegyit inni, ez az élet nagy ünnepélyes pillanatai közé tartozik. Ilyenkor az asztalt le kell takarni sárga vagy rózsaszín abrosszal, a vázába virágot kell tenni, éspedig cinfát vagy napraforgót, és egészen nagy költőt kell olvasni, Pindaroszt vagy Dantét vagy Keats-et. 

(...)

Nyáron igyál a kertben, a fa alatt, vagy a verandán, ha nagy a forróság, a hűs szobában, vagy a pincében. Légy gondtalan. Nem szabad a homályban élni. Mindig mondd: most bort iszom. Ne tagadd le magad előtt, s akkor nem lesz baj.

Hamvas Béla: A bor filozófiája