A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Ohmerops 2021 - Mészáros (0,75l)

6.390 Ft (5.031 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

A bor nevét a Gyurgyalag madárról kapta, melynek latin neve Merops, mely a Szekszárdi borvidék jellegzetes madara. A dűlőben 3 terasz található: a legfelső Merlot, alatta Cabernet Sauvignon, alatta Cabernet Franc. A teraszok között magas löszfalak találhatóak, melyekben fészket fúrnak maguknak a gyurgyalag madarak (természetvédelem alatt álló madarak).

A fészkekből kirepülő madarak összeszedik és megeszik a szőlő rovarkártevőit, ezért nem használnak rovarölő szereket, így ők egészségesen felnevelik a fiókáikat és szaporodnak. A gyurgyalag madarak és a pincészet között szimbiózis (hasznos együttélés) van. Ezért az erről a területről származó szőlőből készített Cuvée bor nevét erről a madárról nevezték el. Ezzel a borral szeretné a pincészet a tiszteletét kifejezni a természetnek, melynek jótékony segítsége nélkül nem jöhetett volna létre e kitűnő bor.

Termelő: Mészáros Borház
Elérhetőség: Utolsó 7 db raktáron
Egységár: 8.520,00 Ft/l