A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Őrület! Nem vehetett bort a Tescoban, mert vele volt a lánya

Őrület! Nem vehetett bort a Tescoban, mert vele volt a lánya
Az anya teljesen kiborult az áruházban, a vezetőség a nő 17 éves gyermekének jelenlétével indokolta a boreladás megtagadását. 
 
Catherine O’Callaghan a Facebookon osztotta meg, hogy mi történt vele egy angliai Tescoban, Nyugat-Yorkshire-ben. A család heti nagybevásárlását végezte éppen, a kocsija színültig volt élelmiszerrel, háztartási áruval - és egy üveg rozéval. Na ezt nem kellett volna.
 
Amikor ugyanis kipakoltak a pénztárnál a szalagra, a rozéhoz érve a pénztáros elkérte a 47 éves nő lányának, a 17 éves Niamh-nak a személyi igazolványát. Catherine először nem is értette, miről van szó, azt hitte viccel a pénztáros. Aki azonban ragaszkodott a személyihez, mondván üzletszabályzat. A vitában mindenesetre nem sikerült dűlőre jutni, s Catherine dühösen kiviharzott a boltból, otthagyva az összegyűjtött élelmiszereket.  
 
"Az nem kifejezés, hogy ideges vagyok" - írta a nő. Pedig a poszt közzététele után nem sokkal kiderült, hogy nem elszigetelt esetről van szó, többen ugyanis szinte azonnal elmesélték a saját történetüket. "Én sem vehettem alkoholt, a fiam 16 volt akkor" - írta valaki. 
 
A Tesco szóvivője közleményben reagált: "Nagyon komolyan vesszük az alkohol vásárlásra vonatkozó szabályainkat, amik alól nem tehetünk kivételt. Ha a munkatársaink úgy vélik, hogy megvan az esélye, hogy valaki a korhatár alatt jut alkoholhoz, akkor elkérhetik a személyit. De sohasem állt szándékunkban, hogy bárkit megbántsunk ezzel, és vásárlóink elnézését kérjük, ha túl szigorúnak tűnhetünk e tekintetben."
 
Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin külföld buborék