A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Pannon Bormagazin online

2019. 06. 16. 06:16:00
A leggyakoribb borhibák

A bor élvezeti cikk. Legtöbben nem azért fogyasztjuk, mert egészséges, vagy mert magas az antioxidáns tartalma. Ha bort veszünk, akkor többnyire egy vidám baráti/családi eseményre készülünk, esetleg egy otthon ülős, lazulós, elmélkedős estére vágyunk. Bármi is legyen az alkalom, ha rossz vagy romlott bort választottunk, az a hangulatot is tönkreteszi. Főleg, ha nincs otthon másik palack. A hibás borok pedig az egészségünknek sem tesznek jót.

2019. 02. 22. 15:37:18
Itt a Farsang
Farsangi színkavalkád a webshopban. Két borválogatással készültünk Önöknek a báli szezonra. Az egyik válogatásunk középpontjában a vidám címkék, könnyed borok, fiatalos stílus áll. Míg a másik csomagban különleges és igazán egyedi borokat válogattunk össze. 
2016. 02. 22. 18:35:20
Építsen borospincét a folyosó alá!

Elsőre furcsának tűnhet az ötlet, de ha belegondol, teljesen logikus döntés is lehet :) Emeletes társasházban élőknek korlátozottan ajánlott. 

 

2016. 02. 21. 20:36:24
Miben más a nyerspezsgő?

Hogyan készül a pezsgő és miben különbözik tőle a nyerspezsgő? Mit jelen a methode traditionelle? Ezekre a kérdésekre válaszolt Rácz Lilla, aki a villányi borvidéken készíti pezsgőjét.

2016. 02. 20. 18:17:57
Miért szürcsöl a borszakértő?
Vagy miért pörgetik a bort a pohárban? - ehhez hasonló kérdésekre adott választ a Keddi Kóstoló csapatunk egyik tagja, Labancz Richárd, sommelier - borszakértő. Ricsi nagy tapasztalattal rendelkezik a szőlőről és a borokról, hiszen korábban egy-egy szüret idejére elutazott néhány magyar borvidéken túl USA-ba a Napa-völgybe, Új-Zélandra és Bulgáriába is. Jelenleg főállásban a pécsi "Eleven bor&tapas" bár borszakértője.
2016. 02. 17. 14:04:10
A 8 legnagyobb hiba, amit kezdő borkedvelők elkövetnek
A borok világával ismerkedők elkövetnek néhány olyan hibát, ami nekik fel sem tűnik. A gyakorlott borkedvelők ezeken jót derülnek, főleg akkor, ha a csetlés-botlás fennhéjázó viselkedéssel párosul. A finom mozdulatok, például a pohár helyes tartásának elsajátítása gyakorlással megtanulható, így elkerülhető, hogy Ön legyen a viccelődés tárgya.
2016. 01. 31. 15:09:43
„Tisztaság, hitelesség, következetesség - ezek a mi jelszavaink” (Holdvölgy, Tokaj)

Vendégségben a Holdvölgy Pincészetnél - Mád, Tokaji borvidék

Egy januári hétvégén jutottunk el a Pannon Borbolt csapatával Mádra. Pécstől 4,5 óra és 462 km, szombaton délben érkeztünk. Egy finom ebéd után a szőlész, Hornyák Laci bácsi vezetett minket körbe a szőlőhegyen.

2016. 01. 02. 16:43:37
A pörkölt hordótól a barrique chips-ig

Az, hogy a borászok milyen hordót használnak és az milyen fából készül, egyáltalán nem elhanyagolható tényező. A hordó felelős a borban fellelhető olyan aromákért, mint a vanília, a kókusz vagy a kávé. Boroshordó készítésére a tölgyfa a legjobb alapanyag, mert kiválóan alkalmas bor tárolására, erjesztésére.

2015. 11. 14. 21:54:46
Hogyan írjon hasznos kóstolási jegyzetet?

Egyáltalán miért jó, ha jegyzeteket ír kóstoláskor? Miért fontos, hogy ezek a jegyzetek rendszerezve legyenek? A válasz egyszerű: azért, mert így később is emlékezni tud minden borra, amit valaha kóstolt. Ha újra elolvassa ezeket az irományokat, rögtön felidézheti milyen volt az a bor, ami múltkor annyira tetszett, vagy épp nem tetszett.

2015. 11. 14. 21:18:51
Mi a tannin?

Azt a bizonyos szárító érzést leginkább vörösborok fogyasztása közben és után szokta érezni. A tannin okozza, ami épp olyan fontos része egy jó vörösbornak mint a sav vagy az alkohol. Mi a tannin? Csak a borban van ilyen?