A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

A Pannon Borbolt bemutatja: megérkeztek Pécs Város Borai

Kiválasztották 2022-re a baranyai megyeszékhely borait, mi már kezünkben tarthattuk a kategóriagyőzteseket, köztük a Planina és Belward pincészetek borait. A Pécs Város Bora a Pécsi Egyetemi Borbirtok Universitas Cuvée 2019 bora lett. A borokat idén is a Pannon Borbolt forgalmazza.

A nyertes borok hivatalos forgalmazójaként azon dolgozunk, hogy méltó módon közvetítsük ezeket a fantasztikus borokat, Pécs város és a borvidék büszkeségeit. A város bora elismerést jelző matricával ellátott borok nemsokára elérhetőek lesznek a Pannon Borbolt webshopban és a raktáráruházban.

A borversenyről

A Pécs Város Bora versenyre tucatnyi pécsi termelő nevezett 44 bort, amit 16 tagú szakmai zsűri bírált el. Az esemény védnöke Péterffy Attila, Pécs polgármestere volt, a zsűri elnöki tisztét pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője töltötte be. Az esemény megrendezésében a Pannon Borbolt is oroszlánrészt vállalt, ahogy az egyedi éremmel ellátott borok népszerűsítésében is. 

A győzteseknek a polgármester adta át a város díjait. Az elismerés már csak azért is fontos, mert egy évig a város ezeket a borokat ajándékozza majd kiemelt partnereinek.

A Pécs Város Bora Választás 2022 eredményei

A zsűri négy kategóriában hirdetett győztest, és azok közül választotta ki a Pécs Város Bora fődíjasát.

Pécs Város Topbora 2022-ben a Pécsi Egyetemi Borbirtok 2019-es Universitas bora lett, amely egyúttal a legjobb vörösbor címet is kiérdemelte. A házasítás kékfrankosból, merlot-ból és cabernet sauvignonból áll, és szépen mutatja, hogy a Pécsi borvidék vörösborban is jelentős potenciállal rendelkezik.

Pécs Város Bora lett fehér kategóriában a Belward Pincészet 2021-es rajnai rizlingje, a rozé kategóriát a Planina Borház 2021-es rozé bora nyerte meg, és cirfandli kategóriában is ők vitték el a pálmát. A közönségszavazatok többsége a Gáspár Pincészet 2021-es Pécsi Cirfandli Selection borára érkezett.

  • Planina Borház Rozé 2021
  • Belward Pincészet Rajnai Rizling 2021
  • Planina Borház Cirfandli 2020
  • Pécsi Egyetemi Borbirtok Universitas 2019