A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Petrény Pincészet

A Petrény család és az Egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapocs, ami meghatározó feltétele a jó bornak, s apáról fiúra száll a családban. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adja a hitet és az ihletet boraik készítése során.

"Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni" - foglalják össze az alapvetéseket. "Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfa hordók és a jó klímájú pince, a régió első kóser pincéje segíti."

A Petrény család hagyományaik szerint már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A családi birtokot és a borászatot az ezredforduló után kezdték modern, de tradíciókra épülve fejleszteni.

Mára nyolcvan hektáros területen 21 szőlőfajtát termelnek. Superior boraik alapanyagát a Padok-dűlőből szüretelik. Kiemelten fontos számukra a hárslevelű, amit debrői és verpeléti dűlőiken nyolc hektáron termelnek. A borok hordós és palackos érlelése a több mint száz éve „kóser borászatnak” épített, felújított pincében történik. Boraikat classic és superior családba rendezték. Ezek zászlóshajói az Egri Bikavér és az Egri Csillag. Fajtaboraik sokszínűségét reduktív, barrik és battonage technológiák gazdagítják. 

Vendégeiket Egerszalókon borpanzióval, Egerben a Borbank borbárral, a Szépasszony-völgy 47-es pincéjében egyedi atmoszférájú pince várják.

Rendezés: