A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Praeclarus - Kellerei St. Pauls (Olaszország) (0,75l)

10.590 Ft (8.339 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

A gyöngyöző dél-tiroli életöröm. Elegancia, frissesség, harmónia és komplexitás. Friss és élénk.

Ragyogó sárga, aranyszínű reflexekkel. Intenzív és különösen finom, bársonyos illatában mandulavirág, őszibarack és sárgabarack, friss mogyoró és kenyérhéj jegyeivel. Nagyon finom és tartós perlage.

Terroir: A chardonnay szőlő a Szent Pál-hegység feletti, 300 és 500 m tengerszint feletti magasságban fekvő, a Mendel-hegység meszes dolomitszikláján, homok- és agyaglerakódásokkal rendelkező dűlőkben gyökerezik.

A délkeleti fekvés, az állandó légmozgás és az őszi hőmérséklet-különbségek a nappal és az éjszaka között olyan egyedülálló mikroklímát teremtenek, amelyben a szőlő jól és átlagon felül hosszú ideig érik a tőkén, és így optimális sav-cukor arányt alakít ki.

Borkészítés: Érett szőlő, kézzel szüretelve. Gyengéd egész fürtös préselés. Az alapbor több hónapos érlelése nagy fahordókban, majd hagyományos palackos erjesztés és 40 hónapos érlelés a finomseprőn, természetesen állandó hőmérsékleten a régi, "történelmi" bunkerben. Klasszikus aperitif.

Termelő: Kellerei St. Pauls
Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Egységár: 14.120,00 Ft/
Termék cimkék:
olaszország st. pauls

Részletek:

Borvidék Olaszország
Pincészet Kellerei St. Pauls
Szőlőfajta Chardonnay, Sauvignon Blanc, Weissburgunder
Évjárat 2021
További adatok száraz, fehér
Mennyiség 750ml
Alkohol tartalom 12,5%