A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Salmos 2018 - Familia Torres - 94 pont ***** (Spanyolország) (0,75l)

11.590 Ft (9.126 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  94 pont ***** 
(2022 jan.) Mit jelent ez a pontszám?

Egy nagyon összetett, komoly testű bor szép hordózással. Illatában kellemes hűvösség vegyül némi hordós kakaóssággal. A fűszerességet a Carinena, a gyümölcsöket a Garnacha adja, egészen kivételes és komplex tétel a végeredmény. A bor a Vivino oldalon a világ borainak legjobb 1%-ban van, több mint 1000 szavazattal.

Fedezd fel velünk a Salmos titkát!

A Torres kivételes bora a karthauzi rend bátor szerzetesei előtt tiszteleg, akik 1095-ben érkeztek a Priorat borvidékre, és rögtön szőlőtermesztésbe kezdtek. 1835-ben lázadók fosztották ki a történelmi kolostort, az eszkalálódó események később az egyházi földek elárverezésében tetőztek. A Torres család 1996-ban kezdte meg a szőlő telepítését a jellegzetes, fekete kővel borított domboldalakon.

A házasítás két fajtából áll

  • Cariñena - egy klasszikus és hagyományos fajta a mediterrán szőlőterületekről. Magas alkoholtartalmú, erőteljes, extraktban gazdag borokat ad
  • Garnacha tinta - a világ legelterjedtebb mediterrán vörös fajtája, amelyből kiváló vörös és rozé borok készülnek, szinte zsíros és érzéki tanninja messze földön híres

DOQ Priorat
Az El Priorato, katalánul Priorat néven ismert egyedülálló, kicsiny borvidéken nyolc évszázada készítik a kiválóságukról híres vörösborokat. Priorat Rioja mellett az egyetlen DOQ, a legmagasabb eredetvédelmi besorolású terület Spanyolországban. Az itt termelt borok a világ legismertebb borai közé tartoznak. A szőlőtőkék kimagasló minősége az egyedülálló mikroklímának és talajnak köszönhető, ami Prioratót Európa egyik legkeresettebb termőterületévé tette.

A másfél évszázada prosperáló spanyol Torres borászdinasztia kivételes borai már könnyen elérhetőek a magyar közönségnek is. A Pannon Borbolt lett a borok hivatalos magyarországi beszállítója. Tudjon meg róluk többet!

Termelő: Familia Torres
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 15.453,33 Ft/
Termék cimkék:
torres spanyolország