A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Skaramuća

A Skaramuča családban a borászat és a borkészítés hagyománya éppen olyan régi, amióta a család a Pelješac-félszigeten él. Az itteni sok-sok családhoz hasonlóan mindig is foglalkoztak szőlőtermesztéssel, de sikertörténetük 1992-ben kezdődött. Ma a Skaramuča a legnagyobb horvát családi borászatok sorát gazdagítja.

A család hagyományai szerint “a szeretet, az erő és a kitartás, a szellem és a kemény munka átalakította a Dingač-ot virágzó szőlőskertté és Skaramuča borokká”. A családfő élete a bizonyíték arra, hogy a kemény munka, az elkötelezettség és a bor iránti szeretet lehetővé teszi, hogy boraikat a legmagasabb szinteken jegyezzék. A kopár félszigeten szó szerint egy kietlen, köves világot alakítottak át a szőlő paradicsomává.

A gyönyörű Dingač-lejtők húsz év kemény munkája után ma százezernyi palack bort adnak a családnak. A pince kapacitása évente több mint félmillió liter bor, amit javarészt a hazai piacon értékesítenek, de exportálnak az USA-ba, Németországba, Svájcba, Lengyelországba, Bosznia-Hercegovinába és Magyarországra is.

A Skaramuča család szőlőültetvényei a Pelješac-félsziget kiemelkedő helyszínein találhatók, a Pelješka Župa és a Dingač oldalában. A különleges mikroklímának köszönhetően egyedülálló minőségű szőlőket szüretelnek innen! A talajösszetétel, a lejtő dőlésszöge, és a napsütéses órák magas száma kiváló minőségű borokat eredményez.

Pelješac Dél-Dalmáciában, a Neretva-öböl és Mali Ston-öböl között helyezkedik el. Az Isztria-félsziget után az Adria második legnagyobb félszigete. 65 km hosszú és 348 km2 a területe, a szárazfölddel egy szűk rész köti össze. Pelješacban termékeny völgyek és sziklás hegyek találhatók, közülük legmagasabb a 961 m magas Sveti Ilija. Körülbelül 9000 ember él a félszigeten. A főbb iparágak az olaj- és bortermelés, a halászat és az idegenforgalom.

Rendezés:
Nézet: