A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Solar de Becquer Reserva 2015 - Bodegas Escudero - 90 pont ***** (Spanyolország) (0,75l)

6.190 Ft (4.874 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  90 pont ***** 
(2023 nov.)  Mit jelent ez a pontszám?

A szőlő a Cuesta la Reina birtokról származik, ahol a család négy generáció óta műveli a szőlőt. Egy olyan hely, ahonnan nagyon finom és elegáns borok származnak, amelyek képesek kifejezni a termőföld minden jellegét. A szüret kézzel történik, az egészséges és érett szőlőszemek kiválasztásával.
Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban spontán történik. Az erjedés befejeztével legalább 10 napos héjjon áztatás történik. Az érlelés 5 éves átlagéletkorú amerikai tölgyfahordókban történik, amelyekben legalább 18 hónapig marad. A tisztítás után a bort palackozzák, és legalább 28 hónapig marad a palackban, mielőtt forgalomba kerülne.
Téglavörös szín, jó fedettséggel. Tiszta, összetett és jó intenzitású illat, a piros gyümölcsök aromái jól kombinálódnak az érlelés, balzsam, bors, dohány és bőr aromáival. Jó szerkezetű, ízletes, széles, sima, de karakteres és jó ízharmóniát mutató bor. Komplex és tiszta.
Jól illik serrano és Ibérico sonkához, érrlelt sajtokhoz, vörös húsokhoz, pörköltekhez és vadhúsokhoz.

Termelő: Bodegas Escudero
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 8.253,33 Ft/l
Termék cimkék:
Bodegas Escudero