A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Megérkezett a Sommelier-válogatás

Labancz Richárd sommelier kollégánkat az Eleven vinotéka & bárból arra kértük, hogy állítson össze egy különleges válogatást a Pannon Borbolt és az Eleven kínálatából. A Sommelier-válogatásban végül 11 olyan bor kapott helyet, amely több szempontból is érdemes vásárlóink figyelmére. 

Olyan hazai és nemzetközi borok ezek, amelyeket összeköt a magas minőség, és hogy nem ritkán nehezen beszerezhető tételekről van szó. Hetente két-két új bor érkezik a válogatásba Ricsi személyes leírásaival, gondolataival kísérve, így van idő akár szép sorban megkóstolni valamennyit. 

"Közel egy éve dolgozunk az Eleven és a Pannon Borbolt nemzetközi borkínálatának bővítésén" - árulta el Ricsi. "A cél az volt, hogy országos viszonylatban is olyan egyedülálló vinotéka-kínálatot állítsunk össze, amelyben a hazai borok mellett remek külföldi tételek jelennek meg.

Az eredmény minden kezdeti elképzelést felülmúlt. Egy este alatt akár több kontinenst is bejárhatunk a borok - és természetesen az Eleven sommelier csapatának - segítségével. A szortiment összeállítása rengeteg utazással, kóstolással, tervezéssel és olykor nehéz döntésekkel járt együtt. A végső kínálatot azonban kárpótol minden fáradtságért. Nemzetközi sztárok, bornagyágyúk és világfajták mellett olyan kis helyi borok és borászatok is bekerültek a kínálatba, amelyeket eddig szinte lehetetlen volt elérni Magyarországról. 

Ennek apropóján és ebből az elmúlt egy évnyi borkalandozásból választott ki Ricsi majdnem egytucat bort, ami Sommelier-válogatás néven kerül a forgalomra. Hétről-hétre bemutat két-két bort, "melyeknek úgy vélem van helye a Pannon Borboltnál és otthon, az asztalakon is".

Az eheti borok:

Il Colle Rosé Prosecco 2020

Nem vagyok nagy proseccós, de ez a pezsgő nekem is nagyon bejött. Új kategória, 2021-ben készültek az első rozé proseccók. Vérbeli aperitif ital, tele pirosbogyós gyümölcsökkel, a 10% pinot noir pedig testet és tartalmat kölcsönöz neki. Szokatlan, de nagyszerű prosecco!

Ippolito Mare Chiaro 2020  

Nyár és tenger illatú bor. A hűvös őszi napokon is mosolyt tud csalni az ember arcára. Kicsit olyan nekik, mint nekünk az olaszrizling, csak illatosabb, erőteljesebbek a gyümölcsei. Nem kell gondolkodni rajta, csak kibontani és élvezni. Nem lesz nehéz!