A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Summa Trió - Pécsi Egyetemi Borbirtok (6 x 0,75l)

28.740 Ft (22.630 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

A három Summa egy csomagban: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. 2-2 palack mind a háromból. A borászat felső három, prémium tételei, egytől-egyig szuper vörösborok.

A borválogatás mellé jár egy receptkönyv is, "50 Étel a nagyvilágból" címmel. De ez nem egy átlagos recepteskönyv. Az ételeken és a rövid történeteken keresztül megismerkedhetünk a Pécsi Tudományegyetem néhány ifjú hallgatójával, a skót felföldtől belső Afrikáig és a Karib-tengerig. Titkok, ünnepségek, különleges fűszerek és alapanyagok, népszokások várnak arra, aki belelapoz ebbe a kalandos könyvbe.

A könyv ára önmagában 4900 Forint.

Termelő: Pécsi Egyetemi Borbirtok
Egységár: 6.386,67 Ft/l
Termék cimkék:
pte szbki

Részletek:

A Cabernet Sauvignonról írtuk:

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont *****
(2020 szept
.) Mit jelent ez a pontszám?

Mélybíbor szín, sötét tónusok. Illatban és kortyban érett erdei gyümölcsök, elsősorban szeder. A fűszerek nem telepszenek rá a borra. Ez az egyensúly aztán a kortyot is szépen végigkíséri, a harmóniát a frissen főzött lekvár, a kakó és némi kávés hangulat teszi emlékezetessé. (Pécsi Borozó)

A "summa" latin kifejezés, mely összeget, csúcsot és teljességet jelent. A Cabernet Sauvignon a kutatóintézeti birtok legmagasabban fekvő területeiről, 250 méter tengerszint feletti magasságból származik. Nyílt kádas erjesztéssel készült, melyet 9 hónap érlelés követett magyar, francia és amerika tölgyfahordókban. A palackba a legkiválóbb hordók kerültek házasításra.

A Merlot-ról írtunk:

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  89 pont ****  
(2020 jan.)  Mit jelent ez a pontszám?

Mélybíbor szín, sötét tónusok, szinte azonnal magába szippantja az embert. Bontás után a palack száján gyakorlatilag kibugyognak az érett erdei gyümölcsök: szeder főleg. A gondos hordóhasználat már illatban hangsúlyosan megjelenik, de a fűszerek nem tolakszanak, nem telepszenek rá a borra. Ez az egyensúly aztán a kortyot is szépen végigkíséri, a harmóniát a frissen főzött lekvár, a kakaó és némi kávés hangulat teszi emlékezetessé. 

A Pinot Noir-ról írtuk:

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  88 pont ****  
(2020 dec.)  Mit jelent ez a pontszám?

A Pinot noir az Egyetemi Borbirtok legmagasabban fekvő területeiről, 200 méter tengerszint feletti magasságból származik. Nyílt kádas erjesztéssel készült, melyet 6 hónap érlelés követett magyar, francia és ameriakai tölgyfahordókban. A közepes testű kortyban erdei gyümölcs, fűszerek és aszalt áfonya jelentkezik.