A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Százmillió egy ballon borért

Százmillió egy ballon borért
Azért persze az eszmei értéke emeli az árát rendesen.

Ahogy arról a HVG beszámolt, az AurumRed borok eddig sem arról voltak híresek, hogy megfizethetőek lettek volna, de most a García spanyol pincészet önmagához képest is túllőtt a célon. Hilario García majdnem egy évtizede váltott üzleti stratégiát, csak a borfogyasztók legfelsőbb és leggazdagabb rétegét lőve be, az árakat pedig elképzelhetetlen magasságokba tornázva fel.

A tempranillo fajta arany szériájából évente 300 palackot dobnak piacra, ennek a fele megrendelésre törzsvevőkhöz és néhány exkluzív étterembe, vinotékába jut el Spanyolországban, az USA-ban és Kínában. A másik fele a pincészetben marad helyi értékesítésre, illetve borkóstolásra. Nagyobb mennyiséget, 6 ezer üveget állítanak elő az AurumRed Ezüstszériából, amelynek az ára 400 euró (ennek is csak a felét értékesítik), s 3 ezer palackot a fehér sauvignon blanc borából. Az AurumRed Serie Oro (AurumRed Aranyszéria), limitált kiadású, titkos eljárások alapján készülő, ózonterápiás különlegesség palackja mostanság 25 ezer euró körül jár– ami majdnem nyolcmillió forint. 

 

 

Wine Station (@winestationpanama) által megosztott bejegyzés,

 

A közelgő egyik legnagyobb spanyol ünnepre, a Reyes Magos-ra (a Háromkirályok ünnepe, nálunk Vízkereszt) Hilario García igaz kuriózumot  tartogat a milliárdos bor- és művészetkedvelőknek, gyűjtőknek. Az AurumRed Serie Oro az eddigi egyedi palack és díszdoboz mellett a borász új programjának keretében nagyobb kiszerelésben 16 literes demizsonba kerül, mégpedig nem is akármilyenbe.

García egy 12 tagból álló művészcsoportot kért fel, illetve bízott meg a demizsonok megfestésére. Az eddig titokban tartott stáblistáról az egyik művész alkotását a minap mutatták be: az egyik legnagyobb kortárs tehetség, Alberto Rodríguez Serrano – a Vatikán  is vásárolt tőle festményt gyűjteményébe – már elkészült  üvegdemizsonra festett alkotásával. Az ár minden eddigi csúcsot megdönt: a luxusbor egy ilyen demizsonban  340 ezer euróba, azaz kb. 106 millió forintba kerül. 

(VIA HVG)

Tartalomhoz tartozó címkék: buborék