A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Szeptember 20-án indul a Hatvan perc – hat bor

 

Szeptember 20-án indul a hiánypótló Hatvan perc – hat bor borkóstoló sorozatunk. Első vendégünk Szabó Zoltán, aki a Pécsi borvidék rejtett kincseit mutatja be. 

A 2019 júniusáig tartó sorozat keretében havonta egy-egy borvidék és borászat kerül középpontba. A tízrészes sorozat egyik különlegessége, hogy egy magyar és egy angol nyelvű eseményt is tartanak a szervezők, gondolva a Pécsett élő, borok iránt érdeklődő külföldiekre.  A borkóstolókat a Főtérben tartják, a hatvan perc alatt mindig hat bor kerül a poharakba.

A rendezvény elsősorban a pécsi és külföldi egyetemistákat kívánja megszólítani, de szívesen látnak mindenkit, akik szeretik a borokat, hisznek a kulturált borfogyasztásban és érdeklődnek a borok világa iránt. A kóstoláson persze szó lesz sok hasznos információról, érdekességről, melyeket általában csak a bennfentesek ismernek - s természetesen kérdezni is lehet a borászoktól.

A borászatok főleg a régió borvidékeiről (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) érkeznek majd, de egy-egy távolabbi magyar borvidék is megjelenik majd a szervezők ígérete szerint.  

A rendezvénysorozat védnöke Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, aki azért állt a program mellé, mert a villányi és a pécsi borvidék borai a megye kiemelt értékei, komoly turisztikai vonzerőt jelentenek, ezen keresztül gazdaságélénkítő hatást gyakorolnak Baranyára. 

A borkóstoló ára 2900 Ft/fő, mely tartalmazza a 6 bort, falatkákat és az előadást is. A kóstoló előzetes regisztrációhoz nem kötött. Fizetés a helyszínen.

Tartalomhoz tartozó címkék: Pannon Bormagazin