A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Szuperokos boros kütyüt dobnak a piacra

Néhány éve már felröppent a hír egy olyan boros kiegészítőről, ami alapjaiban forradalmasíthatja a borivást. Ez volt a Coravin nevű, némely tekintetben mini robot sommeliernek tekinthető eszköz, aminek most Model Eleven kiadása újabb őrült funkciókkal bővült. 

Például a támogatására kifejlesztettek egy alkalmazást, amivel összekötve a készülék keres egy zenét az aktuális borhoz. Az Elevent múlt héten mutatták be Las Vegasban egy tech-vásáron. Ugyanúgy működik amúgy, mint a korábbi modellek, mármint a fő feladatát tekintve: a dugó kihúzása nélkül lehet vele adagolni a bort. 

Az új verzió közel ezer dollárba fog kerülni, és még azt is megmondja, hogy a bor mikor a legalkalmasabb a kitöltésre. A Coravin kis tűje átfúródik a dugón, érzékeli a bort, a LED világítórendszer pedig zöld színűre vált, ha felszolgálható a bor. A készülék Bluetooth-szal csatlakozik a telefonunkhoz majd, várhatóan idén ősszel dobják a piacra.
 
A telefonos alkalmazás segíteni fog abban is, hogy adott borhoz ételt párosítsunk, sőt segít akár filmet és zenét is választani. A Coravin egyébként úgy tartja frissen a bort, hogy a kitöltött mennyiség helyét argonalapú gázzal tölti ki, kiszorítva az oxigént, frissen tartva a bort. 
 

(VIA DECANTER)

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek buborék