Tar Pince
A Tar Pincészet története 1988-ig nyúlik vissza, ekkor telepítették az első olaszrizling tőkéiket a győrszemerei szőlőhegyen, 1996-ra pedig már 30 hektáron szüreteltek. Szintén ebben az esztendőben került birtokukba az egykori apátsági dézsmapince Tényőn, ami 200 éves múltjával ma is fontos szerepet játszik a borászat életében.
2010 után tovább terjeszkedtek, így tevékenységük eredményeként az ősi termőterületnek számító tényői Várhegy-dűlőre 50 év után ismét visszakerültek a tőkék. Napjainkban 65 hektáron művelnek fehér- és kékszőlőt egyaránt: traminit, sauvignon blanc-t, Irsai Olivért, kékfrankost és cabernet franc-t.
Az elmúlt években teljes technológiai megújuláson mentek keresztül, 2019-ben pedig felavathatták vadonatúj, modern pincéjüket is a tényői Várhegyen. Céluk, hogy korszerű, minőségi borokkal szolgálhassák ki a közönséget. “Számunkra a maximalizmus hivatásunk elengedhetetlen velejárója”, vallják, saját ambícióik mellett fontosnak tartják a Pannonhalmi borvidék felvirágoztatását is, hiszen életük egybefonódik e történelmi termőtájjal.