A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Új Egytőről borokat hozott a Pünkösd!

Nemrég néhány budapesti és vidéki borbár közös eszmékre helyezve a hangsúlyt, egységesítették erőiket. Összefogásuk célja, hogy borászokkal együttműködve olyan borokat készítsenek, amelyek segítenek minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc kárpát-medencei szőlőfajtáinkat. Nekünk duplán fontos az ügy, hiszen nemcsak a bor, de a neve is a régióban született meg.

Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettek közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Ehhez tartva magukat most, a második évjáratból, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy olaszrizlinget, illetve visszatérve a Sebestyén Pincéhez egy kadarkát hoztak csavarzár alá. Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, úgyszólván bisztrósra hangoltak, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség.

Egytőről Kékfrankos 2016
Jó savak, könnyed erdei bogyós gyümölcsösség jellemzi csapatunk első borát, amelyből már nem sok van, úgyhogy aki még nem kóstolta, iparkodjon!

Egytőről Olaszrizling 2017
Pálffy Attiláék spontán erjesztették ezt az olaszrizlinget acéltartályban. Kerek savú, intenzíven gyümölcsös, érintésnyit sós. Szikvízzel első rangú szomjoltó a nyári hőségben!

Egytőről Kadarka 2017
A borbárok csapatának második vörösbora, amely - mint az első - Sebestyén Csabáéknál készült Szekszárdon. Hihetetlenül zamatos és fűszeres bor, le sem tagadhatná a fajtáját, de a termőhelyét sem.

(VIA BORÁSZPORTÁL)

Tartalomhoz tartozó címkék: borcímke bor vásárlás borvidék