A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Új évaddal jön a 60 perc 6 bor

A legjobb borászatok érkeznek Pécsre a legjobb boraikkal, a Főtér és a Pannon Borbolt nagysikerű közös borkóstoló estjeire. A rendelkezésre álló 60 perc alatt a borászatok 6 bort kóstoltatnak meg a közönséggel.

A rendezvény célja a tavalyi évhez hasonlóan az, hogy bemutassa a legjobb magyar borászatokat a pécsi közönségnek. Nem száraz előadások formájában, hanem a bor nyelvén keresztül, fogyasztható szakmai érdekességekkel, tudással kísérve. A tematika alapján egy-egy borvidék és borászat lesz a középpontban, a hatvan perc alatt mindig hat bor kerül a poharakba péntek esténként.

Szeptember 27-én, a közel 2000 hektáron elterülő Szekszárdi borvidékről érkezik a borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata, a csaknem 200 hektáron gazdálkodó Twickel Szőlőbirtok. Reduktív fehérborok, könnyed szekszárdi vörösek és komoly, érlelt borok jellemzik a pincészetet.

Október 11-én a főszerep a Laposa Birtoké, akik mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává váltak. A család alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amik a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. Egész évben szeretettel várják vendégeiket pincészetünknél Badacsonyban, ahol borkóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul az ember elé.

November 8-án a pécsi közönség személyesen is megismerheti Lelovits Tamást, aki irigylésre méltó odaadással, következetességgel és munkával dolgozta be magát a Villányi borvidékre. Mondhatnánk, némi szerencse és tehetség is jól jött, de aki ismeri a Lelovits-borokat, az tudja: sokkal többről van itt szó, egy olyan történetről, melyben a befektetett munka meghozza gyümölcsét, a borfogyasztók töretlen rajongását. 

December 13-án Pécsre érkezik Tokajból a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok. A család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérelte őket.

A rendezvényen szívesen látunk mindenkit, aki szereti a borokat, hisz a kulturált borfogyasztásban és érdeklődik a borok világa iránt. A rendezvénysorozat a Pannon Borbolt és a Főtér együttműködésében valósul meg. A belépőjegy hat bort tartalmaz, falatkákat és előadást is. A kóstoló előzetes regisztrációhoz nem kötött.