A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Új spanyol borok érkeztek

Két új spanyol pincészettel kezdtünk el dolgozni 2024-ben. Mindketten jártak nálunk többször is, az Adventi Borszalonon pedig akár Ön is találkozhatott már velük. Rengeteg kóstolót küldtek és segítettek nekünk kiválasztani azokat a tételeket, amik a magyar piacon is helyt állnak ár/érték és minőség tekintetében.  Két különböző borvidék, más-más stílus, de fantasztikus borok.

Bodegas Care

Cariñena borvidék szívében, a spanyol nemzeti szőlőtermesztés egyik ősi, történelmi területén található a Bodegas Care borászat, mely ennek ellenére egy modern és elhivatott vállalkozásként született.

"A pincészet megalapítása és a boraink elkészítése is egy átfogó és innovatív folyamatként lett elképzelve, amelyben minden elemet alaposan átgondoltunk. A szőlőültetvény kiválasztásától kezdve - ahol természetesen a lehető legjobb minőségű szőlő termelése a fő célunk - a különböző termelési, ellenőrzési és érlelési területek infrastruktúrájáig mindent vizsgálunk. Borászati vállalkozásunk célja Spanyolország egyik legmélyebben gyökerező borvidékének a fejlesztése, a szőlő iránti tisztelet, valamint a világ új életstílusai felé irányuló borok megalkotása."

A boroscímkék egyszerre kreatívak és színesek, de mellette megkérdőjelezhetetlen, hogy művészi vonalakat mutatnak. Ez nem véletlen, mert a borokat is valahogy így kell elképzelnünk. Egyszerre volt bennünk egy új-újdonság érzetünk mégis mellette egy meglepő elegancia kettőssége miatt döntöttünk úgy, hogy ezeket a tételeket szívesen bemutatjuk a hazai közönségnek is.

Bodegas Escudero

Amador Escudero egy negyedik generációs borászcsalád, amely komoly borászati hagyományokkal rendelkezik a D.O. Rioja, Spanyolország egyik legismertebb borvidéken. Hatalmas múltra visszatekintő pincészet, ahol rengeteg munkát, energiát és időt áldoztak generációkon keresztül arra, hogy ez a pincészet ott tarthasson, ahol. Ezáltal sokkal nagyobb a hangsúly a tradíciókon, az évtizedek és generációk alatt fejlesztett és tökéletesített módszereken, hogy a helyi adottságokból tényleg a maximumot tudják kihozni. Ahogy ők mondták nekünk: Egy a célunk. olyan borokat, cavákat, vermutokat kínálni, amelyek bármikor, bármilyen alkalomra tökéletesek lehetnek. Egyszerű, de egyenes beszéd - a csúcs boroktól a hétköznapok boráig nagyon szépen szegmentált szortiment.

Az Escudero családnak jelenleg 280 hektár szőlőültetvénye van Rioja területén, amelyek átlagosan 55 évesek, 35 hektárnyi szőlőterület pedig már több mint százéves. Az ültetvények Navarra határán, a három középkori királyság szívében találhatók. Legnagyobb része a Yerga-hegyen, 700 m magasságban, ahol a mikroklíma nyáron jelentős különbségeket mutat a nappali és éjszakai hőmérséklet között.

Fontos még megemlíteni, hogy ezzel a Pannon Borbolt történetének első Vermutja is megérkezett! Amikor megkóstoltuk a Bodegas Escudero Gran Reserva Vermouth-ot egyértelmű volt, hogy ezt szeretnénk megmutatni a hazai közönségnek is. A miérteket pedig a 90-es pontszám és a termék leírása jól összefoglalja. Nagy élmény volt, mindenkinek ajánljuk aki szereti ezt a műfajt, vagy sosem találkozott vele.