A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Új tagokkal bővült a Junibor

Új tagokkal bővült a Junibor
Villányból ifj. Tiffán Zsolt került be a fiatal borászokat tömörítő egyesülésbe.

 

Gál Tibor személyében ráadásul új elnöke is van a borászok új generációját összefogó Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének. A szervezet idei felhívásra több mint 40 fiatal borász jelentkezett, közülük húsz mutatta be borát a budapesti kóstolón a Junibor tagjainak. A novemberi közgyűlésükön a tagok végül az alábbi 35 év alatti borászokat választották be:
 

  • Zsirai Kata (Tokaj)
  • Pálffy Attila (Balaton felvidék, Káli-medence)
  • ifj. Tiffán Zsolt (Villány)
  • Böjt Gergő (Eger)
  • Barcsa Botond (Neszmély)

 
Az elnöki poszton Hernyák Tamást váltja Gál Tibor, akit a tagok teljes egyetértésben választottak meg.  A fiatalítás, szakmai rendezvények, szervezeti reform program, valamint a Juniborszakmai jelenlétének a  megszilárdítása szerepel a tervei között. Az egyesület többek között mentor programokkal, Junibor Akadémiával készül az új időszakra..

„Szeretném, ha az elnökségem alatt kialakulna a működésének és céljainak az a rendszere, ami a következő évtizedekre megszilárdítja a Junibort, az ország legmeghatározóbb és véleményformáló borászati szervezeteként” – mondta székfoglalójában Gál Tibor. 
 
A Junibor 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családba születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és tapossák ki saját pincéjük útját.

(VIA BORÁSZPORTÁL)

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek villány