A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Új terméket dob piacra a Bock Borászat

Június utolsó napjaiban mutatták be a Bock Borászat új termékét, a rágható étrend-kiegészítő tablettát. A villányi borvidéken a kékszőlő feldolgozása után nagy mennyiségben rendelkezésre álló szőlőmag hasznosítására épült üzem Európai Uniós pályázatának záróeseménye is volt egyben a bemutató.

A pályázat által egy korszerű kékszőlőmag-feldolgozó üzem jött létre, valamint egy egyedi gyártási technológia kifejlesztésére is sor került. Ennek segítségével a Bock pince hagyományos kékszőlőmag-alapú termékei mellett egy új, a kékszőlőmag és a szőlőhéj értékes hatóanyagait megőrző és azok felszívódását jelentősen növelő, rágható tabletta is készül a jövőben.

„Borászatunk már 2010 óta hasznosítja a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot. Mivel mikroőrlemény formájában a kékszőlőmag kiemelkedően értékes antioxidánsainak és bioaktív anyagainak felszívódása és hasznosulása korlátozott, ezért egy jobb, hatékonyabb megoldást akartunk keresni, amelyben a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatói nyújtottak számunkra nélkülözhetetlen segítséget.” – mondta el Bock József, akinek ezzel egy nagy álma vált valóra.
 
A borász által említett kutatások megerősítették, a villányi kékszőlő illetve annak magja és héja igazi „szuperfood”, rendkívül gazdag antioxidáns hatású polifenolokban, amelyek természetes módon járulnak hozzá a szervezet önvédő mechanizmusainak hatékonyabb működéséhez. A szőlőmagból készült élelmiszerek nem csak egészségesek, de a mindennapi étkezésbe is sokoldalúan beilleszthetők. Erről tanuskodik Marton Adrienn séf és gasztroműsor-vezető videója, ahol kékszőlőmag mikroörleményével készít epres-banános turmixot.

(VIA BORASZPORTAL)