A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Újjáépítik a kaliforniai tűzvészben elpusztult borászatot

A tavaly őszi, Kalforniában pusztító tűzvész nem kímélte a Napa Valley-ben található borászatokat sem. A hatalmas károk egyik jelképévé vált a Signorello Estate füstölgő romjairól készült fénykép. A porrá égett borászat újjáépítését már megtervezték a tulajdonosok, akik szerint a káresetnél sokkal fontosabb az, hogy egy alkalmazott sem sérült meg a szerencsétlenségben.

A birtokot vezető Ray Signorello elmondása szerint két díjnyertes építészirodát kértek fel a tervezésre és kivitelezésre, mindkét cég jellegzetes kaliforniai borászati központok létrejötténél bábáskodott. 

A borászat új épülete a régi helyére fog épülni, a tradícionális formák helyett viszont a modern megjelenés kerül előtérbe. Vendégfogadó, pincerendszer és látványkonyha is része lesz a látogatóközpontnak, melyben egy kiállítótér is helyet kap majd. 

A tulajdonosok és az építészetek elmondása szerint ahogy a borászat jelképévé vált a pusztító tűzvésznek, úgy szimbolizálja most majd az újrakezdést. A borászatnak szerencsére nem kell teljesen a nulláról kezdenie, a 2016-os és 2017-es évjárat például szinte teljes egészében megúszta a központ elpusztulását. A munkálatok várhatóan két évet vesznek majd igénybe.

(VIA DECANTER)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: külföld hírek